Mor hyldes for brutalt ærligt opslag: At føde ved kejsersnit er IKKE den lette løsning

Amerikansk mor hyldes for sit opslag, der beskriver hvor hårdt det er at føde ved kejsersnit

Raye Lee med sin lille søn. Foto: Privat
Raye Lee med sin lille søn. Foto: Privat
Følg Samfund

I Danmark kommer omtrent hver femte barn til verden ved kejsersnit (det højeste tal i Norden/red) og også i USA fravælger flere og flere kvinder en naturlig fødsel af forskellige årsager.

Det har ført til en debat blandt kvinder om hvorvidt man vælger 'den lette løsning', når man tager beslutningen om kejsersnit.

I disse dage deles amerikanske Raye Lees opslag på Facebook flittigt - i skrivende stund har omkring 14.000 delt kvindens opslag, hvor hun beskriver, hvilke trængsler hun måtte igennem, da hun fødte ved kejsersnit:

'Åh, et kejsersnit. Så har du rent faktisk ikke født. Det må have været dejligt, at tage den nemme løsning'. sådan indleder Raye Lee sit opslag, hvor hun efterfølgende beskriver, hvad hun gik igennem:

'Åh ja. Mit kejsersnit var selvfølgelig fordi jeg af bekvemmeligheds årsager tog den lette løsning. Det var virkelig skønt at have veer i 38 timer, før min baby blev påvirket og hver en sammentrækning stoppede hans lille hjerte.

Det var ikke noget chok, at blive fortalt, at jeg skulle igennem en større operation, samt at jeg ikke havde noget valg, hvis jeg ville redde mit barns liv. Og operationen er i øvrigt super nem, at komme sig over.

Den amerikanske mor lagde disse stærke billeder ud sammen med opslaget. Foto: Privat
Den amerikanske mor lagde disse stærke billeder ud sammen med opslaget. Foto: Privat
 

Forkert! Alt ovenstående er sarkasme', skriver den amerikanske mor, og fortsætter

'Det var den mest smertefulde oplevelse, jeg har været igennem i hele mit liv. Jeg tilhører nu en sej klan af mødre og har et ar der beviser, at jeg fik skåret et barn ud af maven, at jeg overlevede og kunne fortælle historien om det (for man kan rent faktisk dø af operationen).

At få et skrigende spædbarn trukket ud gennem et 12 centimeter langt snit, mens der bliver skåret igennem alle dine lag af fedt og muskler og (mens dine organer bliver placeret på et bord ved siden af, så de kan fortsætte med at skære indtil de når ind til dit barn), var en helt anden oplevelse end hvad jeg havde forestillet mig min søns fødsel skulle være', skriver Raye Lee, der også beskriver følgerne efter operationen:

'Man bruger sine mavemuskler til stort set alt man foretager sig. Selv når man bare sidder. Det er forfærdeligt ikke at kunne bruge dem overhovedet, før der er gået over seks uger og din krop har helet sig selv på naturlig vis. Når sygeplejersken beder dig stå ud af sengen og en skærende smerte banker igennem din krop, så forstår du for alvor ironien i at nogle taler om 'den lette løsning'.

Læs hele hendes opslag her:

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind