Mor og søn flygtet ud af rotte-befængt hus

Rotte dukkede op i kosteskab hos Charlotte Mortensen - også hos naboen er der fanget en rotte - men Alboa vil ikke genhuse den skrækslagne kvinde

Charlotte Mortensen og hendes søn har huset fuld af rotter. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
Charlotte Mortensen og hendes søn har huset fuld af rotter. Foto: Jens Thaysen/Scanpix

I mere end en uge har Charlotte Mortensen og hendes elleve-årige søn været hjemløse efter at en eller flere rotter har indtaget hendes hjem.

- Jeg tør simpelthen ikke bo i huset med rotterne. Det stinker af både rotter og kloak i huset. Så min søn og jeg måtte forlade huset for en uge siden. Vi har boet hos venner og familie lige siden. Det værste er næsten, at jeg ikke kan få besked på, hvornår rotterne er nedkæmpet og jeg kan vende tilbage til huset, siger kvinden til Ekstra Bladet.

Charlotte Mortensen bor på Bjørnholm Alle i Viby ved Aarhus. Det rotte-plagede rækkehus ejes af den almennyttige bolig-organisation Alboa.

Fed rotte i fælden
Charlotte Mortensen blev opmærksom på rotterne i forrige uge, da hun i et par dage hørte kradselyde i køkkenvæggen. Senere dukkede en rotte op i et kosteskab.

- I første omgang troede jeg, at det var naboen, som støjede. Men så talte jeg med naboen og det var det ikke. Hun havde også bemærket lyden.

En død rotte. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
En død rotte. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
 

Herefter kontaktede Charlotte Mortensen Aarhus Kommune og varmemesteren i Alboa.

Alboa kontaktede rottefængere hos Mortalin, som har stillet tre fælder op i kvindens køkken.

- Der er gået en fed rotte i fælden. Jeg kan snart ikke klare mere. Jeg hader rotter og vil ikke bo i huset, så længe de er der. Og Alboa vil ikke hjælpe mig med en anden bolig, som jeg midlertidigt kan bo i, indtil rotterne er væk. Jeg er kørt helt ned psykisk, lyder det fra den aarhusianske kvinde, der er førtidspensionist på grund af dårlig ryg.

Bekræfter rottefund
Også på naboens loft er der blevet fundet en rotte.

- Kommunen vil heller ikke hjælpe mig til en midlertidig bolig. De siger, at min søn kan komme på institution. Men mig vil de ikke hjælpe, lyder det fra den fortvivlede kvinde.

Driftschef Ib Andersen fra Alboa bekræfter, at der er rotter i Charlotte Mortensens bolig.

- Der er fanget en rotte der og en i nabo-huset. Vi gør alt hvad vi kan for at få fjernet rotterne. Jeg kan da godt forstå Charlotte Mortensen på det følelsesmæssige plan. Det er ubehageligt at have rotter. Men juridisk har vi ingen pligt til genhusning og vi greb omgående ind, da vi hørte om problemet, siger Ib Andersen.

Ib Andersen forklarer, at et brud på en kloakledning muligvis kan være årsag til, at rotterne er kommet ind der.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvor de er kommet ind. Vi har fredag morgen fået lukket hullet i kloakledningen midlertidigt. Så der kan de ikke komme ind længere.

Ikke massivt angreb
- Ifølge Mortalin er der intet, som tyder på et massivt angreb. Vi har talt med de tre andre beboere i rækkehusene og de har oplyst, at de ikke er utrygge ved situationen, siger driftschefen til Ekstra Bladet.

Den milde vinter forrige år har givet gode betingelserne for rotterne, som derfor er særligt plagsomme nu.

Bør en boligforening have pligt til at skaffe en midlertidig bolig til beboere i rotte-plagede boliger? Skriv din mening i kommentarfeltet.

1 af 2 En død rotte. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
2 af 2 Charlotte Mortensen og hendes søn har huset fuld af rotter. Foto: Jens Thaysen/Scanpix
125 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere