Mor til 8-årig pige raser: En halv time senere - så var hun død

Moren til den 8-årige, som i dag måtte reddes fra ø, er ikke sikker på, hun tør sende sin datter tilbage i skole

Se video fra redningsaktionen her. (Video: Kenneth Meyer)

Hvis børnene havde gået tur en halv time senere, kunne det have kostet en 8-årig pige livet. Det mener barnets mor, som er chokeret over, hvordan pædagogerne ikke passede godt nok på hendes datter.

Tirsdag stak en 8-årig pige af fra sine pædagoger og begav sig ud på tynd is på Farum Sø. Pædagogerne kunne ikke følge pigen ud på den usikre is. På samme måde måtte redningspersonale fra Nordsjællands Politi bruge båd, da pigen, som gik hele vejen til Klavs Nars Holm (øen ude i søen, red.), skulle hentes ind.

Dråben
- Det var dråben i dag. Hvis de havde gået tur en halv time senere, så var hun ikke kommet levende hjem på grund af den smeltende is, siger den fortvivlede mor, Benedikte Sørensen, til Ekstra Bladet.

Moren mener, at hun i længere tid har gjort specialskolen, Solhjorten, hvor hendes datter går, opmærksom på, at hendes datter af og til kan finde på at stikke af.

- Skolen har ikke været lydhør. De lytter ikke til forældrene. De har ikke forstået, hvor livsfarligt det kan blive med hende. Hun er meget utilregnelig. Hun kan godt finde på lige pludselig at løbe og dreje hurtigt til venstre, siger moren.

Her bliver pigen sejlet tilbage til fastlandet. (Foto: Kenneth Meyer)
Her bliver pigen sejlet tilbage til fastlandet. (Foto: Kenneth Meyer)

Ikke overrasket
Benedikte Sørensens datter lider af autisme, middel-svær mental retardering og har en spiseforstyrrelse. Hun har på mange måder brug for en masse hjælp. Og selvom hun i den senest periode har vist forbedringer, kræver hun meget opmærksomhed.

- Det her bør ikke komme bag på dem. Jeg har en følelse af, at de ikke forstår det, siger moren, som tvivler på, om skolen kan passe ordentligt på hendes datter.

- Jeg er ikke sikker på, om hun skal afsted i morgen.

Dels er Benedikte Sørensen skuffet over de pædagoger, som var med på turen, men også på ledelsen på skolen i Farum, som hun mener har et ansvar.

- For nogle uger siden havde jeg en snak med forstander, Michael Høybye, om at hun har gjort nogle fremskridt. Men det må ikke blive en form for hvilepude. Jeg synes, jeg har svært ved at råbe dem op.

Der er kun en enkelt adresse på den lille ø i Farum Sø, som normalt kun er fremkommelig via båd. (Foto: Kenneth Meyer)
Der er kun en enkelt adresse på den lille ø i Farum Sø, som normalt kun er fremkommelig via båd. (Foto: Kenneth Meyer)

Forstander: Fint samarbejde
Michael Høybye siger til Ekstra Bladet, at han har talt med Benedikte Sørensen flere gange tirsdag, og at det i øvrigt var ham, som gjorde hende opmærksom på mediernes dækning.

- Vi har et fint samarbejde. I dag var en hændelig hændelse, og så er der er stort set ikke mere i den historie, siger forstanderen.

- Det er mig, der har sendt hende linket til Ekstra Bladets historie.

Han fortæller, at pigen er på skolen fra 08.00 til 16.00 i hele skoleåret og ferierne, og at de gør alt, hvad de kan for at passe på hende.

De to har ligeledes en aftale om at snakke sammen igen klokken 20 tirsdag.

- Generelt kan jeg godt forstå, at forældre udviklingshæmmede børn kan være fortvivlet, ligesom vi kan med vores børn, slutter forstanderen.

Fjernet ledsager
For nylig blev den 8-årige piges ledsager også taget fra hende. Hun bliver nu fulgt af sin mor i skole.

- Det var en, som fulgte med hende i skole, men det skal jeg nu. Hun bliver kørt i taxa, men her begyndte hun at slå på ruderne.

- Det er hårdt for mig at skulle det også, samtidig med at jeg skal klare alt andet omkring hende også. Jeg er nok det, man ville kalde for en af de svageste borgere her i Danmark. Nu prøver jeg bare at råbe nogen op, siger Benedikte Sørensen.

289 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere