Mor til to fik influenza: Hun døde i løbet af kun en uge

47-årig kvinde døde af aggressiv influenza kun et par måneder, før hun skulle giftes

Normalt forbinder man sygdommen influenza med en uge på ryggen i sengen med ondt i halsen, feber, forkølelse og hovedpine. En grim sygdom, der har ramt de fleste, og som de fleste kommer helskindet igennem uden de store problemer.

Men nogen gange kan visse aggressive influenza-sygdomme også være dødelige. Det beviser en frygtelig sag fra staten Alabama i USA i sidste uge, hvor den 47-årige veltrænede ejendomsmægler Katherine Acton blev diagnosticeret med sygdommen influenza og døde i løbet af kun en uge.

Dødsfaldet har fået stor omtale i USA, fordi den smukke ejendomsmægler, der er mor til to voksne  sønner, skulle have været gift med sin kæreste Chuck kun ganske få måneder, efter at hun døde.

Det skriver flere medier heriblandt Fox News, New York Post og Daily Mail.

Normalt er det kun børn eller svage og meget gamle mennesker, der dør af influenza. Derfor var det også meget usædvanligt, at den ekstremt veltrænede og kun 47-årige Katherine Acton døde af sin sygdom.

(artiklen fortsætter under billedet)

Katherine var netop flyttet sammen med sin kæreste Chuck, og det var meningen, at de skulle have været gift om et par måneder. (Foto: Facebook)
Katherine var netop flyttet sammen med sin kæreste Chuck, og det var meningen, at de skulle have været gift om et par måneder. (Foto: Facebook)
 

Hun var sund og veltrænet
Til avisen Daily Mail fortæller den afdødes ven og personlige træner Brii Walker, at ingen havde regnet med, at Katherine Acton ville dø i løbet af kun en uge:

- Hun var virkelig et billede på sundhed og meget veltrænet. Hun havde en krop som en fitness-model, fortæller Brii Walker, der den 17. januar fik besked fra Katherine Acton, at hun ikke kunne møde op til dagens træning på grund af influenza.

- Hun forklarede mig, at hun havde det dårligt og ikke rigtig vidste, hvornår hun kunne træne igen.

Katherine var herefter syg i flere dage med influenza, men fik det på et tidspunkt bedre. Men siden blev hun alvorligt syg igen, fordi influenzaen havde medført, at hun også have pådraget sig en alvorlig lungebetændelse.

Og hun kontaktede igen sin personlige træner Brii Walker med følgende ord den 23. januar:

- Jeg ved ikke, hvornår jeg kan træne igen. Men det bliver nok ikke i den her uge. Jeg føler mig så svag og har ondt over alt i min krop. Og nu er jeg også begyndt at brække mig. Bed en bøn for mig. Jeg blev så bange i morges, fordi jeg havde det så dårligt. Det er forfærdeligt, forklarede den dødsyge Katherine til Brii Walker.

Dagen efter den 24. januar døde Katherine. Det var hendes kæreste Chuck, der fandt hende død.

- Jeg kan ikke beskrive, hvordan det føles. Det er, som om jeg har et stort hul i mig, fortalte han til de amerikanske medier.

En meget aggressiv influenza
I den amerikanske stat Alabama har denne specielle agressive influenza huseret før. Sidste år døde hele fire personer af denne influenza, der ifølge den lokale hospitalslæge Lina Evans følger et helt bestemt mønster.

- Ofrene har først været ramt af influenza, der nogle dage senere har udviklet sig til lungebetændelse. De har fået antibiotika, men det har bare ikke hjulpet noget.

Sidste år døde ca. 100 personer af den samme form for influenza. Det er normalt ældre og børn, der rammes. Men det sker også ind i mellem, at personer som Katherine dør af sygdommen.

 

Her poserer Katherine med sine to voksne sønner. (Foto: Facebook/privat)
Her poserer Katherine med sine to voksne sønner. (Foto: Facebook/privat)