Mor ydmyget på nettet: Jeg tørrer mit 12-årige barn efter toiletbesøg

En debat på internettet om tørring af børn efter toiletbesøg stak helt af, efter mor afslørede, at hun stadig tørrer sit 12-årige barn

Hvornår er et barn for gammelt til at få hjælp, når det skal på toilettet? Britiske mødre er uenige. Arkivfoto
Hvornår er et barn for gammelt til at få hjælp, når det skal på toilettet? Britiske mødre er uenige. Arkivfoto
Følg Samfund

En britisk mor vækker forargelse på et debatforum på nettet, efter at hun fortalte, at hun stadig tørrer sin 12-årige søn i numsen, når han har været på toilettet.

Det skriver The Sun med henvisning til debatten, der har kørt for fuldt blus på websiden mumsnet.com.

- Det vil være ondt af mig ikke at hjælpe ham, når han har irriteret mave. Der kommer nok et tidspunkt, hvor han vil bede mig om at stoppe med det, skrev moren i tråden.

Hendes indlæg skete, efter at andre mødre forinden havde fortalt, at de da også tørrer deres børn, selv om de for længe siden er stoppet med pottetræning.

En mor fortalte, at hendes seks-årige barn gik amok, hvis hun bad det om selv at tørre sig.

- Han tørrer sig selv i skolen, men nægter at gøre det derhjemme. Han vil have mig eller sin far til at gøre det. Det har jeg afvist, og han har en nedsmeltning, hver gang han er på toilettet for tiden, skrev moren, der kalder sig for Changed My Mind.

Børnemishandling
En anden mor fortalte, at det ville være at betragte som børnemishandling, hvis hun tvang sin otte-årige til at tørre sig selv.

Og disse mødre fik opbakning over en bred kam.

Men da den britiske mor til den 12-årige siden blev tændt af debatten og meldte sig i koret af omsorgsfulde mødre, blev det alligevel for meget for de fleste.

Hun fortalte, at hun tørrede alle sine tre børn, og at den ældste søn altså stadig fik hjælp til toiletbesøg, når hans mave indimellem var irriteret.

Umiddelbart var der en enkelt anden mor til en niårig pige, der bakkede op.

- Nogen gange tørrer jeg min datter. Når hun har udslæt, er hun ekstrem øm og har brug for hjælp. Selvfølgelig kan hun selv. Men jeg kan godt lide at gøre tilværelsen lidt lettere for hende, hvor jeg er i stand til det, skrev brugeren Jacques Hammer.

Og hun fortsatte:

- Hvis hun stadig har brug for hjælp på særlige tidspunkter, når hun bliver 12, gør det så egentlig noget? Så længe hun har det fint med at spørge?

Kun handicappede bør hjælpes
Brugeren Elspeth Flashman reagerede:

- Helt ærligt Jacques, når hun er 12, har hun nok fået menstruation. Lad os være enige om, at grænsen for hjælp eller ikke hjælp går ved, om barnet er handicappet eller ej.

Og Jinx Monsoon supplerede:

- Helt ærligt. Jeg er chokeret. For det første over, at disse 12-årige ikke er utrolig pinligt berørte over at få deres r*** tørret for sig. Men også over, at en 12-årig, der ikke en gang er handicappet, tilsyneladende ikke kan finde ud af at tørre sig selv ordentligt nok. Det er vel ikke særlig svært, eller?

I Danmark forventes det i de fleste folkeskoler, at børn har lært at tørre sig selv efter toiletbesøg, når de begynder i børnehaveklassen.

Men hvad synes du? Er det okay at give sine børn en hånd ved toiletbesøg, hvis de spørger, selv om de er ældre?

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.