Mors opslag går viralt: Derfor stopper børn med at græde

En ung amerikansk mor fortæller om et hjerteskærende øjeblik

Dayna Mager faldt til sidst i søvn med sin lille datter. Faderen tog dette billede, da han kom hjem. (Foto: Privat).
Dayna Mager faldt til sidst i søvn med sin lille datter. Faderen tog dette billede, da han kom hjem. (Foto: Privat).

Over 22.000 gange er et opslag fra den unge mor, Dayna Mager fra Michigan, USA, blevet delt på Facebook.

Billedet er taget af Daynas mand, da han en sen aften for nogle uger siden kom hjem og fandt sin kone sovende i datteren Luellas tremmeseng:

'Jeg kravlede ned i tremmesengen med håbet om at trøste min skrigende, tænderskærende, rødmossede og grædende lille datter. Da jeg lå der midt i kampens hede - midt i det udmattende og samtidig smukke ved at være forælder - kom jeg i tanke om et løfte jeg havde givet hende', skriver Dayna Mager og forklarer, at hun kort forinden var taget til en kristen koncert med sin mand og der havde mødt en missionær:

'Han fortalte mig en historie, der rystede mig i min grundvold. Den blev for altid brændt fast i mit skrøbelige, hormon-angrebne, nye mor-hjerte.

Missionæren havde netop været i Uganda, hvor han havde besøgt et børnehjem. Han kom ind i baby-afdelingen og her stod over 100 tremmesenge med små børn i. Han stod et øjeblik og lyttede fuldstændig bjergtaget - fordi lokalet var helt stille. Derefter vendte han sig mod sin vært og spurgte hvordan det kunne være at der var fuldkommen tavshed i rummet? Det svar hun gav ham var virkelig en 'aha-oplevelse' for mig. Det er noget jeg aldrig vil glemme', skriver Dayna Mager, der arbejder som bryllupsfotograf, og fortsætter:

'Hun kiggede på ham og svarede 'Når de har været her en uge og grædt og skreget deres lunger ud, så stopper de, fordi de indser, at der ikke kommer nogen og trøster dem. Ikke om ti minutter, ikke om fire timer, aldrig nogensinde'.

Dayna Mager fortæller at denne forklaring knuste hende fuldstændig og at hun i det øjeblik gav sin lille datter et løfte:

'Da jeg kom hjem den aften og sad med Luellas lille krop i favnen, gav jeg hende et løfte. Et løfte om at jeg altid ville komme til hende. Altid.

Klokken 02.00 om natten, når jeg hører hendes gråd gennem babyalarmen, vil jeg komme til hende. Første gang hun slår sig. Hendes første kærestesorg. Jeg og hendes far vil altid være der og kramme hende og lade hende føle og tage beslutninger på egen hånd. Vi vil vise hende gennem vores tårer - og nogle gange gennem vores frustrationer - at det er ok at græde og at det er ok at føle. At vi altid vil være en sikker havn for hende og at vi altid vil komme til hende', slutter Dayna Mager sit Facebook-opslag.

Herhjemme er mange nybagte mødre bekymrede for tiden. En kynisk chikane mod babyer har nemlig spredt sig til Danmark.

46 kommentarer
Vis kommentarer