Annonce:
Annonce:

Mr. Moesgaard Museum forlader sit livsværk

Direktøren, der har fået sat Moesgaard Museum forsvarligt på verdenskortet over arkæologiske museer, stopper

Annonce:
Følg Samfund

Det nybyggede og populære Moesgaard Museum ved Aarhus skal have ny direktør per 1. december, da den nuværende Jan Skamby Madsen forlader posten.

Jan Skamby Madsen er om nogen manden, der med en lang utrættelig ambition sikrede, at et nyt kæmpestort og topmoderne museum tegnet af Henning Larsens tegnestue slog dørene op for publikum i oktober 2014.

Det skete på en bakke lige nord for det gamle museum, hvor rammerne for Grauballemanden og mange andre fund var blevet alt for små og dårlige.

Publikum har kvitteret med et stort rykind og MoMu, som museet også kalder sig, havde sidste år over en halv million besøgende.

Når Skamby Madsen fratræder til november, er det 20 år siden, han tiltrådte stillingen som direktør.

Annonce:

- Det har været 20 gode år på Moesgaard. Det har faktisk været en fornøjelse. Det er et vidunderligt sted med en meget kvalificeret medarbejderstab, siger han i en skriftlig kommentar.

- Sammen har vi gennem de sidste mange år skabt nogle nye rammer og visioner for museet for at sikre en god udvikling i de kommende år. For mig har det hele tiden ligget i kortene, at når de mange ombygninger af det gamle herregårdsanlæg var på plads, og ikke mindst når den nye udstillingsbygning var åbnet og driften på plads, så ville det være på tide at sige farvel og lade nye kræfter komme til.

Bestyrelsen for Moesgaard Museum modtager meldingen med beklagelse men også forståelse.

Annonce:

- Jan Skamby Madsens virke på Moesgaard Museum har været helt exceptionelt. Det er med stor taknemmelighed, at bestyrelsen ser tilbage på de år, hvor Jan sammen med museets mange, dygtige medarbejdere har gennemført de fantastiske ændringer på museet: Nyt udstillingskoncept, ny museumsbygning, intensiveret samarbejde med Aarhus Universitet og publikumsrekord, siger bestyrelsesformand Johannes Flensted-Jensen.

68-årige Jan Skamby Madsen forlader dog ikke Moesgaard Museum helt endnu, for han arbejder videre med et filmudstillingsprojekt til Kulturhovedstad Aarhus 2017. Samtidig er han med i færdiggørelsen af den permanente middelalderudstilling, som museet åbner i efteråret 2017.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: