Muhammed fik lov at tage børnene med til Sverige

Muhammed Alamar fra Syrien var lykkelig over at blive frigivet af politiet, så han kunne drage mod Sverige med sine børn

Muhammed fik lov at tage børnene med til Sverige

- Vi er meget lettede. Det er en god følelse. For vi havde ikke regnet med, at vi skulle tilbageholdes her. Vi har været på rejse i 15-16 dage, siger Muhammed Alamar fra Syrien, der får hjælp af en dansk indvandrer til at oversætte.

Muhammed Alamar har overnattet på Havneskolen i tre dage ved hallen ved Rødby, sammen med sine tre børn, hvor mere end 400 flygtninge blev 'sluppet fri' i morges, selv om politiet ellers havde dannet en jernring om skolen.

Og det har været en trættende og udmattende rejse for den syriske familie.

Men nu kan de sætte kursen mod Sverige med hjælp fra en af de mange danskere, som stiller deres bil til rådighed af et godt hjerte, og de føler sig godt behandlet af danskerne.

- Vi har fået en god behandling. Vi har ikke manglet noget. Vi har sovet 'godt', siger Muhammed Alamar.

Ekstra Bladet har talt med Michael Petersen fra lokalområdet som er en af de mange danskere, der har stillet sin bil til rådighed for at hjælpe flygtningene videre.

- Jeg kører en tur til Sverige med de her stakkels mennesker. For de har oplevet nok, og så hjælper jeg dem på den måde. Og så er der mange, der ikke kan tåle at se dem her, og så hjælper vi også dem, lyder det spidst fra Michael Petersen.

Ekstra Bladet møder også generaldirektør for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, som har ansvaret for det næste hold flygtninge, der angiveligt kommer til Rødby for at blive indkvarteret på Havneskolen.

- Tingene forandrer sig hernede time for time. Men indtil klokken 01 i nat, der brugte vi alle vores frivilliges ressourcer til at få ryddet hallen, og få reetableret den, det vil sige få gjort klar til at modtage nye flygtninge, lyder det fra generalsekretæren.

De har også sat telte op for at øge kapaciteten forklarer han.