Mulig SAS-strejke: Slut med billige billetter hos konkurrenten

Norwegian sløjfer selskabets billige billetter forud for mulig SAS-strejke. Vil ikke være rejsegaranti for SAS, lyder det fra direktør

Det strides piloterne og SAS om. Forstå forhandlingerne på ét minut.

Mens passagererne holder vejret hos SAS, slår konkurrenten Norwegian op i banen og sløjfer billige billetter fra i morgen, hvor strejken i givet fald bliver en realitet.

Se også: Piloter gør klar til strejke: Her er stridspunkterne

Det bekræfter selskabet over for Ekstra Bladet:

'Det stemmer at vi ikke sælger 'fullflex'-billetter på udvalgte ruter, fordi vi ønsker, at de, der ønsker at rejse, faktisk får muligheden for det. Tidligere har SAS-rejsende, som frygtede strejke, bestilt 'fullflex'-billetter, men annulleret billetten i det øjeblik, at strejken blev afværget,' lyder det fra kommunikationsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i en mail til Ekstra Bladet.

SAS-piloterne har varslet strejke fra i aften klokken 00.00, hvis ikke det lykkes at få en overenskomst med ledelsen i det nordiske flyselskab. Derfor er der en reel risiko for, at de blå-hvide vinger ikke kommer i luften.

Når klokken slår midnat er der tre scenarier. 1. de når en aftale. 2. Forligsmanden udsætter konflikten i to uger, hvis det vurderes, at der er en mulighed for at nå en løsning. 3. De ender i konflikt. Sådan lyder det fra Ole Kirchert Christensen, chefredaktør på check-in.dk:

- Som jeg hører det, er parterne relativt langt fra hinanden. Uden at kunne sige det med sikkerhed, ender det med udsættelse i to uger eller konflikt, siger Ole Kirchert Christensen.

Hos Norwegian siger kommunikationsdirektøren, at man selvfølgelig ønsker passagererne:

'Men ønsker ikke at fungere som rejsegaranti for SAS-kunder.'

25 kommentarer
Vis kommentarer