Muslim i Danmark: Demokrati er i vores DNA

Salafisten Adnan Avdic udtagelser på TV2 fredag, har skabt stor debat. Mange danske muslimer har efterfølgende taget afstand fra hans holdninger. Mød en af dem i klippet her

Adban Al-Adhami mener, at salafisten tager muslimer som gidsel. (Foto: Line Jensen)

Siden fredag har udtalelser fra salafisten Adnan Avdic skabt røre på de sociale medier.

Adnan Avdic redegjorde i et otte minutter lagt interview fredag aften på TV2, at muslimer ikke burde stemme, og han slutter til sidst interviewet af med at sige 'i helvede med grundloven – i helvede med grundloven'.

Mange muslimer har efterfølgende taget kraftigt afstand fra salafisten.

20-årige Adnan Al-Adhami deler fornavn og religion med salafisten, men de deler på ingen måde holdning om demokrati og islam.

- Jeg synes det lyder meget underligt, at det udelukkende skal være guds ord, der er gældende. Jeg ved ikke hvor mange muslimer, der abonnerer på den tankegang. I min verden er det helt ved siden af, siger han til Ekstra Bladet.

Adnan Al-Adhami flygtede som femårig med sine forældre fra Irak. De flygtede fra Saddam Husseins diktatur.

Og for den 20 årige studerende er det danske demokrati en gave.

- Vi er flygtet fra et diktatur. Demokrati ligger jo i mange menneskers DNA, og det er derfor, man er kommet til Danmark. Og derfor skal man engagere sig endnu mere. Det er jeg altid blevet opdraget til, fortæller han til Ekstra Bladet og fortsætter

- Jeg synes det er problematisk, at der bliver sat så meget fokus på Adnan Avdic, for han tager faktisk muslimerne til gidsel for sin antidemokratiske prædiken. Vi skulle hellere sætte fokus på alle den, der gerne vil deltage i debatten, siger han.

Mød Adnan Al-Adhami i indslaget øverst

Venstres Inger Støjberg har tidligere mødt salafisten Adnan Avdic i en heftig duel.

Se også: Politikere opfordrer »mørke« kræfter til at forlade Danmark

203 kommentarer
Vis kommentarer