Muslimsk friskole mister retten til at drive skole

Den muslimske DIA Privatskole skal både fratages tilskud og retten til at drive skole, skriver styrelse.

Det skærpede tilsyn med landets friskoler skal for første gang føre til, at en skole helt mister retten til at drive skole.

Det fremgår af en påtænkt afgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der siden september sidste år har ført tilsyn med den muslimske DIA Privatskole på Nørrebro i København.

At afgørelsen er påtænkt, betyder, at den ikke er endelig endnu. Skolen har frist til at svare 29. maj, og derefter vil der blive truffet en endelig afgørelse.

Styrelsen har tænkt sig at fratage skolen økonomisk støtte fra og med juni 2018, ligesom skolen skal tilbagebetale det meste af det tilskud, den har modtaget i år.

Desuden skal skolen miste retten til at drive skole efter friskoleloven, står der i den påtænkte afgørelse.

Styrelsen har særligt lagt vægt på, at skolens virke gennem længere tid har været præget af stridigheder mellem to grupperinger blandt forældrene på skolen.

Se også: 15-20 mænd trænger ind på muslimsk friskole: Vrede fædre smider skoleleder ud

Som følge deraf har skolen flere gange aflyst undervisning og holdt lukket.

- Det er således ikke styrelsens opfattelse, at skolen kan sikre børnene trygt undervisningsmiljø, som kan skabe rammerne for elevernes udvikling af demokratisk dannelse, udtaler styrelsens konstituerede direktør, Martin Larsen, i en skriftlig kommentar.

- Styrelsen er endvidere ikke betrygget i, at skolen lever op til kravet om, at en fri grundskoles undervisning skal stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, lyder det videre.

Det er især i de praktiske og musiske fag, at styrelsen har fundet mangler.

Se også: Nye tal: Flertal af indvandrere på 13 gymnasier

98 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere