Muslimsk gruppe rejser til brandhærget område: Laver mad til udmattede brandfolk

Medlemmerne fra den muslimske forening samlede desuden fem vognlad med nødvendige ting ind til nødstedte australiere i de ramte områder

Den muslimske gruppe får stor ros for at hjælpe brandmænd og australiere i nød. Video: Human Appeal International - Australia

En gruppe medlemmer af foreningen Newport Islamic Society bliver lige nu hyldet på de sociale medier, efter de er rejst til et af Australiens mest brandhærgede områder for at hjælpe de mennesker, der er blevet påvirket af de raserende bush-brande.

Samfund Forskere: Næsten en halv milliard dyr er døde i australske naturbrande

På Facebook-siden 'Human Appeal International - Australia' har gruppen delt billeder, hvor de tilbereder måltider til de udmattede brandfolk fra Johnsonville Volunteer Fire Brigade. Brandmændene arbejder lige nu på højtryk for at få slukket brandene, der har bredt sig i området East Gippsland den seneste uge.

Det skriver blandt andre Daily Mail Australia, der har talt med Lookman El Kurdi, som er en af de frivillige fra Newport Islamic Society.

- Det var meget emotionelt at se, hvor trætte de var. De var bare helt udmattede, siger Lookman El Kurdi til mediet og fortsætter:

- Det føltes rigtig godt i det mindste at give dem noget mad og bede for dem og vise dem, at vi tænker på dem.

Han fortæller videre til mediet, at han og de andre medlemmer af organisationen følte sig forpligtet til at gøre noget, efter de så, hvor slemt det stod til rundt omkring i Australien.

Udover at lave mad til brandmændene fik de frivillige fra Newport Islamic Society også samlet fem hele vognlad med ting, som nødstedte australiere rundt omkring i regionen lige nu har brug for.

- Vi ringede rundt, og inden for 48 timer havde vi samlet så mange ting sammen.

Flere børn var stået tidligt op for at deltage i oprydningen efter nytårsfesten. Foto: Henning Hjorth Samfund Muslimske børn og voksne ryddede Rådhuspladsen

Mindst 23 mennesker er indtil nu døde som følge af de voldsomme bush-brande, der har hærget rundt omkring i Australien siden september 2019. Seks mennesker er savnet i de ramte regioner.

Samfund Dræbt brandmands lille søn får sin fars æresmedalje ved begravelsen

Det lykkedes Chad Staples og de 15 ansatte i Mogo Zoo at redde over 200 dyr. Mange af de små dyr bor nu midlertidigt hjemme hos ham. Foto: Facebook/Zookeeper Chad Samfund Zoo-boss redder dyr fra bush-brande - gemte dem hjemme hos sig selv

418 kommentarer
Vis kommentarer