Annonce:
Annonce:

Myanmar løslader hundredvis af politiske fanger efter pres

Efter pres fra den sydøstasiatiske sammenslutning Asean er Myanmar begyndt at løslade demonstranter som lovet

En mor og datter omfavner hinanden, efter at datteren mandag aften lokal tid er blevet løsladt fra Insein-fængslet i Yangon i Myanmar. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix
En mor og datter omfavner hinanden, efter at datteren mandag aften lokal tid er blevet løsladt fra Insein-fængslet i Yangon i Myanmar. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Myanmars militærjunta, der overtog magten i landet ved et kup i februar, har løsladt hundredvis af politiske fanger fra det berygtede Insein-fængsel. Blandt andre landets væltede de facto-leder Aung San Suu Kyis partitalsmand og en komiker ved navn Zarganar.

Det rapporterer lokale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Frigivelsen sker, efter at juntaens chef, Min Aung Hlaing, mandag lovede at løslade over 5000 fængslede demonstranter.

I alt 5636 demonstranter vil blive sluppet fri i forbindelse med landets Thadinguyt-festival, der afholdes senere i oktober, fortalte Min Aung Hlaing ifølge nyhedsbureauet AFP.

Løftet blev givet, få dage efter at den sydøstasiatiske sammenslutning Asean besluttede at holde Min Aung Hlaing ude fra et kommende topmøde.

Annonce:

Udenrigsministre fra gruppens medlemslande blev således fredag enige om, at Myanmar skal repræsenteres gennem en 'apolitisk repræsentant' i stedet for militærlederen, når topmødet finder sted 26.-28. oktober.

Asean består af ti asiatiske lande - heriblandt Myanmar.

De 5636 demonstranter, der står til at blive løsladt, er blevet anholdt i forbindelse med protester mod militærkuppet 1. februar i år.

På Twitter hilser FN's særlige rapportør Tom Andrews frigivelsen af de politiske fanger velkommen, men understreger, at det er 'skandaløst', at de blev tilbageholdt i første omgang.

- Juntaen frigiver ikke politiske fanger i Myanmar, fordi den har ændret holdning, men fordi den er under pres, udtaler han ifølge Reuters.

Militærjuntaen har løsladt politiske fanger ad flere omgange siden kuppet i februar.

- De kom i dag og sagde, at de ville løslade mig. Det var det, fortalte Monywa Aung Shin til det lokale medie Democratic Voice of Burma sent mandag aften lokal tid på vej hjem fra fængslet.

Annonce:

Monywa Aung Shin er talsmand for Aung San Suu Kyis parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD). Han blev anholdt 1. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: