Myndigheder advarer forældre: Ni børn døde i brandvarme biler

Myndighederne i USA udsender nu en advarsel til forældre, efter ni børn er døde i varme biler

Det kan have fatale konsekvenser at efterlade sit barn i en varm bil. Foto: Alamy
Det kan have fatale konsekvenser at efterlade sit barn i en varm bil. Foto: Alamy

Mindst ni børn er døde i USA i år, efter de er blevet efterladt af deres forældre i brandvarme biler.

Det oplyser de amerikanske myndigheder i en ny rapport fra National Safety Council, som er blevet offentligjort torsdag.

Myndighederne frygter, at dødstallet vil stige i takt med, at temperaturerne går opad.

Derfor advarer de nu forældre om at efterlade deres børn i biler i varmen.

- Vores børn er de mest sårbare passagerer, og vi kan ikke tillade os at efterlade dem alene i biler - ikke engang i et minut, siger Amy Artuso, fra National Safety Council til ABC News og fortsætter:

- Denne rapport skal fungere som en advarsel om at være opmærksomme, før vi låser bilen.

Flere tragiske tilfælde
Den yngste af ofrene er den ni måneder gamle Maria Solorio, der døde i Harris County, fordi hendes forældre glemte hende i deres bil, mens temperaturen i mandags sneg sig op over 32 grader.

Hun var ude at køre med sin mor, far og to ældre søskende, men da familien kom hjem fra køreturen, var der ingen, der tog den lille pige med ud fra bilen.

Først en time senere fandt forældrene hende i bilen. Bevidstløs.

- Begge forældre sagde, at de fejlagtigt antog, at den anden havde taget babyen med ud af bilen, lød forklaringen fra politiet i Harris County efter den tragiske episode.

Dødsfaldet fik den lokale sherif til tasterne på de sociale medier.

- Jeg hader det her. Den slags dødsfald kan forhindres, skrev sheriffen i Harris County på Twitter.

Det er desværre langt fra første gang, at et barn dør i en varm bil i USA. Her dør der i gennemsnit 37 børn hvert år i forbindelse med sådanne ulykker.

Dødsensfarligt drivhus
Mange forældre kan måske tænke, at det går at efterlade barnet i bilen, når det alligevel sover, men en undersøgelse udgivet i lægetidsskriftet Pediatrics viser, at temperaturstigningen er kraftigst i de første 15 til 30 minutter.

Bilen virker nemlig som et drivhus, og som eksempel kan der blive 38 grader varmt i løbet af en time, hvis temperaturen udenfor er bare 22 grader.

En anden del af undersøgelsen viser, at nedrullede vinduer næsten ikke gør en forskel. Ved testen rullede man vinduerne 3,8 cm ned, men over fem minutter var forskellen på åbne og lukkede vinduer i gennemsnittet kun 0,17 grader og altså stort set ubetydelig.

Problemet for små børn – og i øvrigt også for hunde – er, at de ikke er nær så gode til at komme af med varmen, som voksne er. Samtidig kan et barnesæde virke isolerende og dermed være med til at gøre det hele værre.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere