Myndigheder fraråder rejser til Østrig og Italien

Ud fra et forsigtighedsprincip fraråder Udenrigsministeriets Borgerservice rejser til Østrig og Italien

Regeringen tager en række store skridt for at afbøde og mindske konsekvenserne af coronavirusset, der breder sig hastigt i Danmark. Det er blandt andet at forbyde forsamlinger, mens en række rejsedestinationer frarådes. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Regeringen tager en række store skridt for at afbøde og mindske konsekvenserne af coronavirusset, der breder sig hastigt i Danmark. Det er blandt andet at forbyde forsamlinger, mens en række rejsedestinationer frarådes. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

En række lande har mange personer, der er smittet med coronavirus.

Det gør, at danske myndigheder fraråder borgerne at rejse til specielt til skisportssteder i eksempel Østrig og Italien.

Meldingen kommer ved et pressemøde onsdag aften, hvor myndigheder og statsministeren giver en status på situationen med coronavirus i Danmark.

- Når vi gør det her, er det ud fra et forsigtighedsprincip. Det har vi sagt længe, siger Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Det bliver ikke sidste gang, vi kommer til at tilpasse vores rejsevejledninger. Der er altid risiko ved at rejse, men i øjeblikket kan vi bringe smitte med hjem, siger han.

Der er desuden skærpede restriktioner til dele af Tyskland og Frankrig, fortæller han.

De kommer oven i bunken af de anbefalinger, som Udenrigsministeriet er kommet med den seneste tid.

Blandt andet fraråder det alle rejser til hele Iran, til Hubei-provinsen i Kina og de italienske regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto, Aostadalen og Marche.

De fleste af de coronasmittede i Danmark kan spores tilbage til udlandet. Men det er ikke alle, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

- Vi er gået ind i næste fase, hvor vi ikke kun smittes i udlandet, men også smitter hinanden herhjemme, siger hun under pressemødet.

Hun oplyser ikke, hvor stor en andel af de nye smittetilfælde, der kan spores til kontakt i udlandet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) deltager også ved pressemødet. Han oplyser, at to af de 514 smittede er indlagt i kritisk tilstand. I alt ti er i øjeblikket indlagt med virusset.

Da der formentlig forekommer smitte blandt borgere, der ikke for nylig har været i udlandet eller har været sammen med nogle, der har, kan der være flere smittede.

- Der er et betydeligt mørketal, siger sundhedsministeren.

OVERBLIK: Danmark lukker ned på grund af corona

Regeringen lægger op til de mest vidtgående politiske tiltag i nyere tid for at inddæmme smitten af coronavirus.

Det var beskeden fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag aften.

Der fremsættes torsdag forslag til hastelovgivning, der gør det muligt at gennemtvinge lukning af eksempelvis private institutioner, skoler, dagstilbud og at forbyde arrangementer hvor mange opholder sig tæt sammen.

Læs tiltagene her:

* Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem.

* Skoler og dagstilbud lukkes fra mandag 16. marts og foreløbigt to uger.

* Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud lukker.

* Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem. Hvis de ikke kan udføre deres arbejde hjemmefra, sendes vedkommende hjem med løn.

* Alle private arbejdsgivere opfordres til at sørge for, at flest muligt arbejder hjemmefra.

* Der fremsættes forslag om hastelov, der midlertidigt skal suspendere garantier for behandling og udredning i sundhedsvæsenet.

* Brugen af den kollektive trafik skal begrænses. Der indføres pladsbilletkrav hos DSB.

* Sygehuse og plejehjem opfordres til at indføre skærpede restriktioner i forhold til besøg.

* Udenrigsministeriet skærper sine rejsevejledninger. Der er nye vejledninger for Tyskland, Frankrig, Schweiz samt Tyrkiet, Thailand, Egypten og Vietnam.

* Regeringen undersøger mulighed for at indføre yderligere restriktioner ved indrejse i Danmark. Det gælder tvungen helbredsundersøgelse ved ankomst samt mulighed for tvungen karantæne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind