Myndigheder slår haj-alarm: 15 hvidhajer set ved én strand

Omkring 15 hvidhajer observeret tæt på badestrand

Myndighederne havde onsdag travlt med at advare californiske strandgæster om de mange hajer. Video: Orange County Sheriff's Department

'Du padler lige nu ved siden af cirka 15 hvidhajer' er blandt de sidste ting man har lyst til at høre, når man tager en padletur på stranden.

Det var dog den melding strandgæsterne på californiske Capistrano Beach onsdag kunne høre fra en helikopter, der overvågede kysten. Det skriver CNN.

Surferen ser intet: Her gør hvidhaj klar til angreb

Flere meldinger om en stor gruppe hvidhajer observeret tæt på kysten fik politiet til at sende en helikopter i luften og holde øje de store rovfisk.

17-årig pige dræbt af haj i Australien

Om bord på helikopteren var vicesherif Brian Stockbridge, der over et højtaleranlæg opfordrede strandgæsterne til at 'forlade vandet på rolig vis'.

- Hajerne er så tæt på som brændingen, kan man høre vicesheriffen sige i optagelser fra helikopteren.

Capistrano Beach er dog ikke den eneste californiske strand, der onsdag blev ramt af hajer. Senere på dagen blev en anden gruppe hvidhajer observeret ved Long Beach, cirka 80 kilometer længere oppe ad kysten.

Det fik brandvæsnet til at udsende en advarsel om, at det var 'på egen risiko' hvis man gik i vandet.

Der har været adskillige observationer af hvidhajer ved de californiske kyster i år, og i sidste måned mistede en 33-årig kvinde en del af sit ben i et hajangreb, skriver CNN.

Dykkere efter hajangreb: Et af de største øjeblikke i vores liv!