Mysteriet om teenagepigen fra 1913 er opklaret

Fotofans har længe grublet over, hvem pigen på en række fotografier fra 1913, der er blandt de allertidligste farvefotos, er.

Fotografierne af Christina Elizabeth Frances Bevan blev taget i 1913. (Foto:  SSPL via Getty Images)
Fotografierne af Christina Elizabeth Frances Bevan blev taget i 1913. (Foto: SSPL via Getty Images)

Kendere har i årevis spekuleret over, hvem teenagepigen på billederne, der er taget i området  Lulworth Cove i den sydengelske by Dorset i 1913, var.

Indtil for nylig var pigen blot kendt som 'Christina', men det er nu kommet frem, at hendes fulde navn var Christina Elizabeth Frances Bevan, og at hun døde ugift og barnløs i 1981 som 84-årig.

Billederne er taget af Mervyn O'Gorman, som man i mange år troede var pigens far. Det har dog vist sig, at O'Gorman aldrig fik børn. Han var videnskabsmand og kendt for et være en tidlig pioner inden for den fototeknik, han brugte til at fotografere Christina Elizabeth Frances Bevan.

Titanics forlis i 1912 byder fortsat på mange mysterier. (AP Photo). Samfund Nu er Titanics sidste mysterium løst

Fotografierne er blandt de ældste eksisterende i historien og tilhører Royal Photographic Society og kan lige nu ses på National Media Museum i den britiske by Bradford.

Christina Elizabeth Frances Bevan, som i 1913 var 16 år gammel, var en af de første personer, der blev foreviget på farvefotografier.

 

Nu har Stephen Riddle, en pensioneret tekniker, imidlertid løst mysteriet om Christinas identitet. Han kontaktede National Media Museum og fortalte dem, at havde set nogle andre af O'Gormans fotografier gennem sin svigerfar. Disse fotografier er taget på samme tidspunkt som dem af Christina og med den samme teknologi.

2-årige Axel fandt en flaskespost i starten af december. Nu har han og hans far fået hjælp til, hvad brevet betyder (Foto: Privat) Samfund Mysteriet opklaret: Det står der i Axels flaskepost

På de billeder Stephen Riddle havde set var der billedtekster, som referede til Edwyn og Daisy Bevan og deres børn, Anne og Christina. Bevan-familien lod til at have været venner med O'Gorman-familien, som de var på udflugt med.

Stephen Riddle kunne derfor fortælle, at Christina var Edwyn og Daisy Bevans datter. Edwyn Bevan var en fremtrædende filosof og lektor på King's College i London, og han giftede sig med Daisy i 1896.

 

Ifølge Stephen Riddle boede Bevan-familien og O'Gorman-familien lige ved siden af hinanden:

- Venskabet var i hvert fald stærkt nok til at hr O'Gorman var med på fru Bevan og hendes to døtres tur til Lulworth Cove i august 1913, hvor han tog billederne af Christina, siger han til Daily Mail.

O'Gorman, der tog billederne, blev født i 1871 og læste på University College i Dublin. Han arbejdede med elektroteknik og havde en forkærlighed for biler. Han døde som 87-årig i 1958.

(Foto: AP) Samfund Mysteriet om 100 forsvundne hjerner er løst

41 kommentarer
Vis kommentarer