Mystik om 'blodig' russisk flod: Afsløret på nettet

Russiske myndighederne undersøger nu, hvorfor en flod pludselig er blevet rød som blod

Billeder af en blodrød russisk flod dukkede i denne uge op på sociale medier. Undersøgelser af floden er sat i gang. (Foto: VK)
Billeder af en blodrød russisk flod dukkede i denne uge op på sociale medier. Undersøgelser af floden er sat i gang. (Foto: VK)
Følg Samfund

Daldykan-floden ligger i Sibirien nord for polarcirklen tæt på en af Ruslands mest forurenede byer Norilsk. I denne uge dukkede der mystiske billeder op på det russiske sociale medie VK, som viste, hvordan blodrødt vand fossede frem i floden.

Det skriver flere internationale medier.

Lokale venter
De russiske myndigheder har ifølge Independent nu igangsat en undersøgelse for at finde frem til en forklaring. Mens de lokale venter på svar, beskylder de en nærtliggende fabrik for at forurene vandet og give det den røde farve. Norilsk er center for minedrift af blandt andet nikkel og er hjemsted for giganten Norilsk Nickel, som er en af verdens største nikkelleverandører.

(Foto: VK)
(Foto: VK)

Kræver kontrol
I en officiel udtalelse siger ministerien for det russiske ministerium for naturressourcer, Sergey Donskoy, at forureningen kan stamme fra et ødelagt rør på en af Norilsk Nickel-fabrikker. Virksomheden har afvist, at forureningen er forårsaget af en 'fejlagtig udledning' på deres metallurgiske anlæg Dzerzhinskogo.

Ministeren har nu krævet, at floden bliver gennemtjekket og kommer under 'personlig kontrol' af formand for enheden for tilsynsmyndigheden for naturressourcer i området.

I øvrigt er de lokale ikke lige så overraskede over det specielle syn. De fortæller, at de har set, hvordan vandet i floden tidligere er blevet blod rød. Forurening er generelt et stort problem i område, hvor en lokal på de sociale medie har kaldt et vandreserve, som er koblet sammen med en fabrik, for 'Det Røde Hav'.

Disse billeder fra en lokale gruppe på Facebook er taget torsdag ved Daldykan-floden:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.