Mystik om IS-kriger: Besøgte bøssebarer inden Paris-massakre

Salah Abdeslam blev i sidste uge skudt, såret og anholdt i Belgien, efter politiets ransagning i bydelen Molenbeek i Bruxelles

Her kan du se den dramatiske anholdelse af Salah Abdeslam. ADVARSEL: Voldsomme billeder (Video: AP)

Der er stadig stor mystik om den 26-årige terrorsigtede IS-kriger Salah Abdeslam, som ifølge politiet hjalp med at planlægge og udføre terrorangrebet i Paris den 13. november sidste år.

Tirsdag i sidste uge blev han så anholdt i bydelen Molenbeek i Bruxelles efter fire måneder på flugt.

Men hvem er Salah Abdeslam?

Saleh Abdeslam blev anholdt fredag. På billedet til højre ses hans anholdelse. (Foto: AP) 112 - 20. mar. 2016 - kl. 11:23 Terrormistænkt fældet af pizza-bestilling

Fredag er Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november anholdt 112 - 19. mar. 2016 - kl. 16:33 Abdeslam sigtet for terrordrab

Salah Abdeslam (tv.) ser umiddelbart afslappet ud, mens han går ved siden af Hamza Attou mindre end et døgn efter massakren i Paris 13. november 2015. (Foto: Politifoto)
Salah Abdeslam (tv.) ser umiddelbart afslappet ud, mens han går ved siden af Hamza Attou mindre end et døgn efter massakren i Paris 13. november 2015. (Foto: Politifoto)
 

Røg hash og drak
Salah Abdeslam voksede op i Molenbeek-bydelen i Bruxelles sammen med sine to brødre og sine forældre. Oprindeligt kom familien fra Marokko.

Ifølge det belgiske medie Le Derniere Heure var han allerede som niårig sammen med sin fem år ældre bror Brahim med til at brænde sine forældres hus ned. Broderen sprængte sig selv i luften ved Stade de France under de koordinerede angreb mod den franske hovedstad i november.

Modsat den generelle opfattelse af Islamisk Stat og den strenge form for Islam, terrororganisationen prædiker, begyndte den glatbarberede Salah Abdeslam at ryge hash og gå på bar. Naboer fortæller desuden, at den unge mand elskede motorcykler og fodbold.

- Aldrig nogensinde havde jeg forestillet mig, at det var den samme person, jeg kendte, fortalte en af Abdeslams venner ved navn Abdel Ben Alal fra Molenbeek til det britiske medie The Independent, da terrormistanken var blevet rettet mod Abdeslam.

Fredag er Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november anholdt 112 - 19. mar. 2016 - kl. 12:12 Salah Abdeslam er ude af hospitalet i Bruxelles

Her ses en mand blive anholdt i forbindelse med fredagens aktion i Molenbeek. (Foto: AP). 112 - 18. mar. 2016 - kl. 23:36 Efter dramatisk aktion: Fem anholdt i Belgien

Salah Abdeslam og Hamza Attou i tankstationens butik. (Foto: BMF TV)
Salah Abdeslam og Hamza Attou i tankstationens butik. (Foto: BMF TV)
 

Besøgte bøssebarer
Flere medier har siden terrorangrebet rapporteret, at den 26-årige forud for massakren i Paris omgav sig med mandlige prostituerede, og at han jævnligt besøgte bøssebarer.

Salah Abdeslam blev blandt andet spottet på en bar for homoseksuelle i Bruxelles blot et par uger inden angrebet i Paris i november sidste år.

IS betragter ellers homoseksualitet som ondskaben selv og har ifølge The Independent offentliggjort videoer, hvor de kaster homoseksuelle ud fra bygninger.

Det er i bund og grund uforeneligt med IS' ideologi og Islam generelt, fortæller Deniz Serinci til Ekstra Bladet.

Han har et indgående kendskab til Islamisk Stat og har skrevet bogen 'Terrorens Kalifat - Et indblik i Islamisk Stat', som blev udgivet tidligere i år.

- Umiddelbart hænger det ikke sammen, for det er meget uforeneligt med hans identitet som IS-kriger. IS ville aldrig have tolereret det uanset hvad, fastslår Deniz Serinci.

IS er selvmodsigende
Ifølge Deniz Serinci giver Abdeslams påståede homoseksualitet kun mening, hvis han har gjort det for at få oplysninger om muslimer i det homoseksuelle miljø.

- Islamisk Stat er imod homoseksualitet og mener, at ægteskabet er mellem mand og kvinde. Men på den anden side er personer fra IS meget selvmodsigende i deres opførsel, fortæller han og uddyber:

- De er imod alt vestligt, men taler engelsk, når de skal rekruttere folk fra Vesten, og de bor også i Vesten. Desuden er utroskab og voldtægt forbudt i forhold til deres love, men alligevel holder de sexslaver og voldtager såkaldte vantro.

Den 26-årige mistænkes for at have spillet en nøglerolle i udførelsen, da han skulle have lejet to biler, der blev benyttet under angrebet. Han skulle desuden have deltaget i skyderierne på restauranterne i det 11. arrondissement.

Efter angrebene blev der fundet et ubrugt selvmordsbælte i en skraldespand, hvorpå myndighederne fandt Salah Abdeslams DNA. Derfor spekulerer efterforskerne i, om Abdeslam havde tænkt sig at sprænge sig selv i luften, men fortrød.

Belgien har desuden offentliggjort navne på endnu en formodet deltager i Paris-angrebene i november, skriver AFP.

'Efterforskningen har vist, at den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var medsammensvoren', lyder det i en erklæring fra anklagemyndigheden i Bruxelles.

107 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere