Mystisk ædelstensfirma undersøges af tysk politi

Politiet i Tyskland er i gang med en undersøgelse af det danske selskab Northcapital, som hævder at eje ædelsten for milliarder af kroner

Northcapital har adresse i dette kontorhotel i København. Men det er kun selskabets post, som kommer på adressen, fortæller en receptionist til Ekstra Bladet. Foto: Ekstra Bladet
Northcapital har adresse i dette kontorhotel i København. Men det er kun selskabets post, som kommer på adressen, fortæller en receptionist til Ekstra Bladet. Foto: Ekstra Bladet
Følg Samfund

Ved du noget om sagen? Skriv direkte til journalisten bag historien her.

Det danske ædelstensfirma Northcapital er havnet i politiets søgelys.

Selskabet har i årevis hævdet at eje ædelsten for flere milliarder kroner, men der er blevet sat store spørgsmålstegn ved dets troværdighed.

Senest i dag, hvor Northcapital i en artikel i Ekstra Bladet bliver beskyldt for at lyve om, at de skulle have købt en af verdens største smaragdminer.

Danskere beskyldt for løgn om kæmpe smaragd-mine

Og selskabet bliver også undersøgt af en statsanklager i München, som tager sig af sager om økonomisk kriminalitet. Det bekræfter talsmand Andrea Mayer i en mail til Ekstra Bladet.

- Undersøgelsen med relation til Northcapital er fortsat i gang, skriver hun. Talsmanden har ikke ønsket at uddybe, hvad efterforskningen handler om.

Ekstra Bladet har bedt Northcapitals tre hovedfigurer, formand Christian Harboe Wissum, finansdirektør Kim Hersland og ejer Werner Schmidt, om at svare på spørgsmål om politiets undersøgelse. Det har de ikke gjort.

Mislykket opkøb
Det danske selskab investerede i foråret 2018 i den tyske industrivirksomhed Starz Group med 700 ansatte.

Men flere måneder efter købet havde Northcapital fortsat ikke betalt den aftalte købesum, og pludselig blev handlen annulleret af det internationale advokatfirma White & Case, som ellers havde stået for salget til danskerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den danske advokat Christian Harboe Wissum er formand i Northcapital. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Den danske advokat Christian Harboe Wissum er formand i Northcapital. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Advokaterne fortalte i den forbindelse til Dagbladet Børsen, at de var blevet oplyst om, at Northcapital var blevet politianmeldt for mistanke om investeringssvindel.

Hævder at eje ædelsten for milliarder: - Vi kender intet til dem

Men det er uvist, om den sag har forbindelse til efterforskningen, som foretages af statsanklageren i München.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra advokatfirmaet White & Case.

To tvangsopløsninger
Det er ikke første gang, at Northcapital er havnet i myndighedernes søgelys.

Københavns Politi vurderede i 2017, at et af selskabets regnskaber kunne være fiktivt, og sendte sagen videre til Erhvervsstyrelsen.

Det er endnu ikke lykkedes for Northcapital at overbevise styrelsen om, at selskabet virkelig har ædelsten for flere milliarder kroner, som det hævder i sine regnskaber.

Tværtimod har Erhvervsstyrelsen indtil nu sendt to af Northcapitals selskaber til tvangsopløsning og dumpet flere regnskaber.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+