Mystisk aktie: Hvad har han købt?

Tesla nævnes som en af de mulige aktier, som Warren Buffett har skudt et betragteligt beløb i, men det er endnu ikke offentliggjort

Foto: Rick Wilking/Ritzau Scanpix
Foto: Rick Wilking/Ritzau Scanpix

Investorer verden over følger med i spænding, når det efter alt at dømme bliver tirsdag, at Warren Buffett med sit investeringsselskab Berkshire Hathaway offentliggør deres seneste køb af aktier.

Købet blev egentligt lavet i midten af november 2020, men det er først i dag tirsdag at købet efter alt at dømme offentliggøres.

Finansmediet Barron's beretter, at der er blevet spekuleret i, hvilket selskab som Buffet har investeret mellem fem og ti milliarder dollars i.

Her bliver der nævnt følgende selskaber: Walt Disney (DIS), PayPal Holdings (PYPL), selskabet bag Google, Alphabet (GOOGL), Home Depot (HD), Exxon Mobil (XOM) og Chevron (CVX).

Mens den frække dreng i klasse Tesla (TSLA) også bliver nævnt.

Facebook-stifter tordner fremad: Her er listen over verdens 10 rigeste

1,5 billion
Samlet har Berkshire Hathaways aktieportefølje en værdi på, hvad der svarer til cirka 1,5 billion danske kroner.

Grunden til at det endnu ikke er offentliggjort, hvilken aktie som er blevet en del af porteføljen, er, at Berkshire Hathaway indgav en anmodning om at holde navnet hemmeligt ved købstidspunket for at kunne gennemføre handlen uden at aktiekursen svingede på grund af den store interesse.

Nyheder og endda rygter om at aktier bliver købt af store fonde eller selskaber, vil ofte løfte aktiens værdi betragteligt.

Barron's skriver videre, at det er muligt, at Buffett fortsat vælger at holde sin investering hemmelig.

Elon Musk: Damerne, idéerne og milliarderne

Bitcoin på vej op igen efter vildt kursfald

McDonalds hemmelige guldkort giver dig ubegrænset gratis mad