Mystisk dansk video: Pludselig falder noget ned fra himlen

Anders Hansen kørte over Storstrømsbroen tirsdag, da noget pludselig faldt ned foran bilen. Se videoen nedenfor:

Se den mystiske genstand her. (Video: Anders Hansen)

En almindelig køretur hjem fra arbejde udviklede sig meget mystisk for Anders Hansen tirsdag.

Anders bor på Sjælland og kører hver dag på arbejde over Storstrømsbroen på Falster. Men tirsdag blev køreturen en noget anderledes oplevelse. Pludselig falder der nemlig en sten-lignende genstand ned et stykke foran bilen.

Se videoen ovenfor.

- Jeg lægger ikke mærke til, at der pludselig falder noget ned. Jeg ser det bare ud af øjenkrogen. Det var ret surrealistisk, for der er jo vand omkring mig, og der er ingenting over, siger Anders Hansen til Ekstra Bladet.

Se videoen i fuld længde her.

Gik stærkt
Anders kunne optage episode med sit dashcam, han havde installeret i bilen, og da han pludselig så genstanden falde ned, håbede han bare, at kameraet havde opfyldt sin pligt.

- Jeg var helt nervøs for, om kameraet havde optaget det, for jeg havde ikke nogen idé om, hvad det var. Det hele gik så stærkt, siger han.

Har man et vågent øjne, kan man være heldig at se flere stjerneskud i nat (Foto: AP) Samfund - 12. aug. 2015 - kl. 17:55 Kæmpe sværm af stjerneskud passerer os i nat

Anders Hansen ved stadig ikke, hvad han skal tænke om genstanden, der pludselig faldt ned - tilsyneladende fra himlen.

Ekstra Bladet har snakket med en ekspert i meteoritter på Statens Naturhistoriske Museum. Han medgiver, at det er et besynderligt syn, men han mener dog ikke, at der kan være tale om en såkaldt meteorit.

- Genstanden falder ikke lodret ned, og det ville den gøre, hvis der var tale om en meteorit.

Og han uddyber:

- Meteoritter rammer ind i toppen af atmosfæren med høj hastighed, og herfra brænder den op. Hvis der er noget tilbage, vil den fra 50-100 kilometer over Jorden falde lodret ned, siger Henning Haack.

Stenen i videoen ovenfor falder mere skråt, og på baggrund af det, kan man ifølge eksperten dermed konkludere, at genstanden højst sandsynligt ikke kommer fra rummet.

Han har dog ikke noget klart bud på, hvad det kan være.

- Det kunne jo være en sten, der har ramt en bil og fløjet et stykke op, siger han.

Anders Hansen mener dog ikke, at det kan være forklaringen.

- Den er jo ret stor, så det ville være utroligt, siger han.

Flyver omkring 270 km/t
Ekstra Bladet har også vist videoen til geolog Niels Hansen. Han mener, at hastigheden kan udelukke, at stenen kommer fra 'nært hold'.

- Det ser ud som om, objektet falder med noget, der ligner terminalhastighed - en helt grov beregning siger 270 kilometer i timen. Det vil sige, at det falder omtrent så hurtigt det kan, og dermed har det formentlig faldet længe og er ikke kastet op fra jorden for at falde ned, siger han.

Til gengæld mener han, at der er andre ting, der gør det mindre sandsynligt, at genstanden kommer fra rummet.

- Hastigheden og retningen virker ikke helt konstant. Objektet virker også meget kantet i formen. Det mindsker sandsynligheden for, at der er tale om noget fra rummet, fordi det typisk vil blive brændt tæt på kugleformet, siger han.

Niels Hansen mener altså, at genstanden er faldet længe, og et bud kunne være, at kunne være noget fra eksempelvis et fly.

Mystikken omkring genstanden består altså - hvad tror du, det er? Se videoen ovenfor.

Uanset hvad, så er det ikke helt usandsynligt at blive vidne til en nedfalden meteorit i Danmark.

- Her i Danmark falder der omkring tre om året, og de kan være alt lige fra få centimeter i diameter til ret store, siger ekspert i meteoritter, Henning Haack.

Han understreger dog, at man ikke skal gå at frygte at få noget i hovedet oppefra.

- Vi kender ikke til nogen episode, hvor mennesker er blevet slået ihjel af meteoritter, siger han.

En meteorit er en sten- eller metalklump fra rummet, som når hele vejen ned til Jorden. På vej ned gennem atmosfæren kaldes klumpen enten meteor eller stjerneskud.


Her styrter en meteor ned i Schweiz.

Samfund - 16. mar. 2015 - kl. 09:09 Kæmpebrag i Schweiz: Se meteor styrte ned


Og her styrter en meteor ned i den russiske by Chelyabinsk.

Samfund - 14. feb. 2015 - kl. 14:39 Mystisk blå sne skaber panik efter meteor  

59 kommentarer
Vis kommentarer