Mystisk krater på tysk mark: Her er forklaringen

Nærmest ud af det blå blev lille tysk by rystet af eksplosion

Foto: Boris Roessler/dpa/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Boris Roessler/dpa/AFP/Ritzau Scanpix

Omkring klokken 3.52 natten til søndag blev en række beboere i den tyske by Ahlbach nær Frankfurt vækket af en voldsom eksplosion, der sendte tankerne i retning af et jordskælv.

Umiddelbart var der ikke nogen forklaring på, hvor eksplosionen kom fra, men klokken 17.20 samme søndag modtog politiet en anmeldelse om et stort krater på en mark, oplyser politiet i Limburg-Weilburg i en pressemeddelelse.

Størrelsen på krateret blev hurtigt fastslået til omkring 10 meter i diameter og fire meter i dybde. Der var ikke tegn på, at der havde været maskiner i brug ved krateret, men efter en undersøgelse fra det tyske svar på Ammunitionsrydningstjenesten (EOD) kunne man heller med sikkerhed sige, hvad der havde forårsaget eksplosionen.

Mandag foretog man dog nye undersøgelser, og herefter kunne man med stor sikkerhed konkludere, at der var tale om en bombe fra Anden Verdenskrig, der var gemt under jorden.

Sjælden eksplosion
Bomben menes at have været på 250 kg, og den blev udløst af en kemisk langtids-detonator i omkring fire meters dybde, skriver hessenschau.de.

 

Ingen kom til skade i eksplosionen.

- Vi kan glæde os over, at landmanden ikke var på marken, da bomben sprang, siger Limburgs talsmand Johannes Laubach.

Udetonerede bomber fra Anden Verdenskrig er ellers ikke noget særsyn i området, men det er første gang i de senere år, at man har oplevet, at en bombe er eksploderet af sig selv.

- På grund af den tidligere jernbanefabrik var vi lidt af et bombemål i slutningen af Anden Verdenskrig, lyder det fra Johannes Laubach.

Det sker en enkelt gang om året, at en bombe eksploderer af sig selv i Tyskland, lyder det fra regionsrådet i Darmstadt.

- Risikoen for at blive offer for en bombe er mindre end at blive ramt af lynet, siger Guido Martin, der er talsmand for ammunitionsrydningstjenesten.

Foto: Boris Roessler/dpa/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Boris Roessler/dpa/AFP/Ritzau Scanpix
 

105 kommentarer
Vis kommentarer