Mystisk lydkrig splitter verden: Hvilket navn hører du her?

Det er jo HELT vanvittigt

De kendte har naturligvis også brugt Twitter til at fortælle hvad de hører. Få svaret her. Video: AP/Billboard

Det er efterhånden et par år siden, at internettet blev lagt ned i den såkaldte 'kjole-krig'.

Denne kjole har fået utrolig meget omtale på internettet, siden en bruger på Tumblr bad om hjælp til at afgøre dens farve. (Foto: Tumblr) Samfund Kjolen, der deler internettet: Hvilken farve er den?

Her var folk splittet i to lejre. En der mente, at kjolen var blå og sort og en anden, der mente, at den var guld og hvid.

I 2018 ser det ud til, at vores hjerner endnu en gang driver gæk med os, efter at en lydfil på Twitter allerede har fået mere end en halv million reaktioner.

Du kan høre klippet ved at trykke play herunder.

Logisk forklaring
Lydfilen, der oprindeligt blev lagt op på det sociale medie Reddit, har allerede splittet folk i to lejre.

Selvom at både #TeamYanny og #TeamLaurels fans er lige dedikeret, er der faktisk en logisk forklaring på, hvorfor vi hører noget forskelligt.

- Forvirringen skyldes, at vores hjerne ikke definitivt kan beslutte sig for, hvad den hører. På den måde veksler den hele tiden i mellem de to muligheder, siger David Alais fra University of Sydney, der er professor i psykologi til The Guardian.

Hjernen er letpåvirkelig
Han påpeger desuden, at der netop i 'Yanny eller Laurel'-eksemplet opstår tvetydighed fordi, at hver eneste lyd i de to ord falder på samme tidspunkt og med samme energi. På den måde opstår forvirringen.

- Sådan et eksempel er kun med til at understrege, hvor letpåvirkelig hjernen er for sanselige indtryk, siger professoren, der i øvrigt tilslutter sig #TeamYanny uden nogen form for tvivl.

62 kommentarer
Vis kommentarer