Mystisk lys spottet over København

Flere borgere ringer i øjeblikket til Københavns Politi, fordi de har observeret ildkugler over himlen

Se 'ildkuglerne' her (Privatoptagelser / Mathias Christiansen)

Flere bekymrede borgere har fredag aften henvendt sig til Ekstra Bladet, fordi de har spottet lysglimt over København. En del spekulerer over, om der er tale om en meteor.

- Jeg tror lige, vi har observeret en meteor fra Sydhavnen. Det var en ildkugle over himlen, der efter cirka otte sekunder brød op i 4-5 dele for derefter at brænde ud, skriver Thomas Albrechtsen for eksempel i en mail til Ekstra Bladet.

- To lysende flammer dalede ned over himlen over Nørrebro omkring 21.30. Jeg vil meget gerne vide hvad det er, skriver en anden læser til Ekstra Bladet.

- Meget kraftigt lysende ildkugle set fra Østerbro 21.12 og igen 22.14. Jeg så to mindre lysende ildkugler på himlen, ikke langt fra den kredsende helikopter omkring Østerbro og Nørrebro, skriver en tredje.

Ifølge Københavns Politi er der dog blot tale om faldskærmshoppere, der har lys på under faldet mod Peblinge Sø. Derfor er der ingen grund til bekymring.

- Vi har fået mange henvendelser fra bekymrede borgere, der fortæller, at de har set brændende ildkugler over København. Men der er blot tale om nogle faldskærmsudspringere, som er på øvelse. De har lys på, så jeg kan godt forstå, hvis folk synes, det ligner noget, der kommer fra rummet. Men folk kan være ganske rolige. Det er bare en øvelse, siger vagtchef Henrik Svejstrup til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen skulle øvelsen slutte omkring klokken 22.30 fredag aften.