Mystiske blå drage-lignende havdyr skyllet i land i Australien

Flere hundrede af dem blev set af forundrede turister og lokale på Freshwater Beach ved Sydney - eksperter advarer imidlertid om ikke at røre de små hav-monstre, der er lige så giftige som den 'portugisiske orlogsmand'

Glaucus Atlanticus er egentlig en slags havsnegl. Den er meget sjælden og har en meget giftig hale. (Foto: Privatfoto)
Glaucus Atlanticus er egentlig en slags havsnegl. Den er meget sjælden og har en meget giftig hale. (Foto: Privatfoto)

Mystiske blå drage-lignende havdyr, der er ca. 3 centimer lange, er for nylig skyllet op på Freshwater Beach ved Sydney i Australien, hvor lokale strandgæster og turister har spærret øjnene op i forundring over deres skønhed. Men eksperter advarer om, at man endelig ikke skal røre de små havdyr. De er nemlig lige så giftige som den såkaldte 'portugisiske orlogsmand', et gople-lignende hvirvelløst havdyr, hvis brændetråde kan føles som et piskeslag eller et elektrisk stød og kan være farligt for mennesker.

Det skriver flere medier heriblandt  Seven News og The Sun.

De blå havdyr er ifølge havbiologer den såkaldte 'Glaucus Atlanticus', der også bliver kaldt 'den blå engel' eller 'den blå drage'. Det er et havdyr, der flyder med strømmen med bunden op mod havoverfladen.

På trods af sin lille størrelse er 'Den blå drage' en rigtig dræber. Den angriber blandt andre større hav-organismer som den 'portugisiske orlogsmand'. Og de suger faktisk deres byttedyr gift til sig, der bruges til forsvar mod de dyr, der vil angribe dem.

Mellisa Murray fra Australian Museum fortæller, at havdyrene tilhører gruppen 'blue tide', en gruppe flydende dyr, der også tæller f.eks. gobler.

Til 7 News fortæller Melissa Murray:

- Der er ca. fem forskellige typer dyr, der flyder rundt med vinden og strømmen. De kommer normalt ind til kysterne ved denne årstid, men de dør, når de rammer kysterne.

Turisten Miranda Atkinson, der var på besøg i Sydney hele vejen fra Alaska i USA sagde følgende om synet af det smukke havdyr:

- Det er noget af det mest cool, jeg har set på min tur ind til videre. Jeg ville have troet, at det var et falskt dyr, hvis der ikke havde været så mange af dem på stranden.

'Den blå drage' er hvid på oversiden af sin krop. Men den flyder med sin blå underside op mod vandet. (Foto:
'Den blå drage' er hvid på oversiden af sin krop. Men den flyder med sin blå underside op mod vandet. (Foto:

Her ses 'den blå drage' i havet. (Foto: All Over Press)
Her ses 'den blå drage' i havet. (Foto: All Over Press)
 

1 af 3 Her ses 'den blå drage' i havet. (Foto: All Over Press)
2 af 3 'Den blå drage' er hvid på oversiden af sin krop. Men den flyder med sin blå underside op mod vandet. (Foto:
3 af 3 Glaucus Atlanticus er egentlig en slags havsnegl. Den er meget sjælden og har en meget giftig hale. (Foto: Privatfoto)
18 kommentarer
Vis kommentarer