Naboer flygter fra støjen fra kæmpevindmøller

Enhedslisten forstår ikke, at V lover at ændre regler i stedet for at vente på ny undersøgelse af støjgenerne

Naboer til store vindmøller flygter fra deres huse, fordi generne fra ikke mindst lavfrekvent støj er så store, at de ikke længere kan holde ud at blive i deres bopæl.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Samtidig viser målinger med en ny støjmåler fra Aalborg Universitet, at den lavfrekvente støj i flere tilfælde er over grænseværdien på 20 dB.

Tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) siger til avisen, at han efter en eventuel valgsejr efter det kommende folketingsvalg i løbet af i år er klar til at kigge på problemet.

Det er på tide, at folk bliver taget alvorligt, mener han og støttes af Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen.

Den udmelding undrer Enhedslistens energi- og miljøordfører, Per Clausen.

- De nuværende regler for vindmøllestøj er vedtaget under VK-regeringen med en Venstre-miljøminister.

- Det skete i en aftale mellem de daværende regeringspartier, DF, Socialdemokraterne og SF. De Radikale har senere tilsluttet sig aftalen, som Enhedslisten var ikke en del af, siger Per Clausen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Alligevel synes jeg, det er besynderligt, at Venstre nu lover at ændre reglerne, i stedet for at afvente den undersøgelse af de sundhedsmæssige risici, som aftalepartierne - herunder Venstre - har igangsat, tilføjer han.

I 2013 blev der sat en treårig undersøgelse i gang om de sundhedsmæssige konsekvenser af støjen fra kæmpevindmøller.

Direktør Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening siger til avisen, at det er svært at bevise, om folks problemer stammer fra støj fra møllerne eller noget helt andet.

I Holbæk Kommune er man i gang med et forsøg, hvor man måler den lavfrekvente støj fra møllerne for blandt andet at se, om den afviger fra den beregnede støj.

0 kommentarer
Vis kommentarer