Naboer i altankrig: Så små ting skændes de om

I takt med forårets komme og flere nybyggede altaner i byerne opstår stadig flere højlydte konflikter henover altankasserne. Se her hvordan, når naboerne ryger i totterne på hinanden

Anja Hofgaard er konflikmægler i KAB og har været med til at løse flere stridigheder på grund af tætliggende altaner.

Da Michael Laudrup var bosat i Danmark, havde han det ikke altid lige nemt med sine naboer i det nordsjællandske. (Foto: Lars Poulsen) Kendte Når kendte går i (nabo)krig  

Har du oplevet altankonflikter, hvor du bor? Eller er du og dine naboer uenige om, hvilke vaner og aktiviteter der er i orden på altanen? Send dit tip på SMS (alm. SMS takst) til 1224 eller på 1224@eb.dk

Glem alt om nabostridigheder over hækken, skyggende æbletræer og forstyrrende havetrampoliner. De nye nabokrige foregår på altanen i byen, hvor efterhånden mange altanejere bor tæt side om side.

Ferieperiode skaber problemer
Sæsonen for aktiviteter på altanerne er så småt ved at begynde, og konfliktmægler Anja Hofgaard får i sommerperioden øje på en lidt uventet grundlag for en konflikt:

- Når folk er på ferie, er de jo væk i en periode, og det samme er problemet. Men når folk vender hjem igen, kan konflikterne mellem altanerne og naboerne intensiveres, netop fordi der lige har været en pause, fortæller Anja Hofgaard.

Tal sammen
Som konfliktmægler hos KAB har Anja Hofgaard ofte besøgt naboer, der har oplevet eskalerende konflikter på grund af altanaktiviteter. Dog arbejder de hos KAB ikke med tilfældene under en specifik kategori, men under det overordnede fænomen 'nabostridigheder'.

- Vi plejer at råde folk til at tale sammen allerede tidligt i forløbet. De fleste ubehagelige skænderier kan undgås, hvis man etablerer et godt naboskab fra begyndelsen, fortæller hun.

Hvis uheldet alligevel er ude, kan uenighederne klares med hjælp fra en rådgiver, som i mange tilfælde kan skaffes af boligforeningen.

Altankrigen skyldes ikke nødvendigvis cigaretrøg eller larm, men kan ligeså vel være forårsaget af dyr, storskrald, børn eller grillfest. Her er et sammeklip af de vildeste eksempler opførsel fra naboaltanen. 

26 kommentarer
Vis kommentarer