Naboer raser over Jensens Bøfhus-ejers ruin

En faldefærdig bygning, der kunne minde om en losseplads, har i årevis fået sommerhusejere i området til at kræve dens nedrivning. Men intet er sket. Ejeren er Palle Skov Jensen, der også ejer Jensen’s Bøfhus

Sådan ser den faldefærdige bygning ud. Affald ligger spredt ud i haven, mens bygningens facader er ødelagte. (Foto: Peter Leth-Larsen/Fynske Medier)
Sådan ser den faldefærdige bygning ud. Affald ligger spredt ud i haven, mens bygningens facader er ødelagte. (Foto: Peter Leth-Larsen/Fynske Medier)

I flere år har beboere i sommerhusområdet ved Skåstrup Strand på Nordfyn forsøgt at få en faldefærdig og forladt bygning, der ligger lige ved indgangen til området, revet ned.

Og som tiden er gået er Nyhavegaard, som stedet hedder, kun blevet værre. Udover de smadrede vinduer og det ødelagte træ er tilstanden så slem, at den for tiden ligner en losseplads med sine mange øl-dåser, papstykker og andet affald, der fylder godt ud i haven.

Ejeren er ingen ringere end mangemillionæren Palle Skov Jensen, som ejer Jensens Bøfhus.

- Det ser forfærdeligt ud. Hvis nogen lejer sommerhuse ud til turister, så ser de det som det første. Og når vi får gæster hos os, så siger de, ’I kan da ikke have sådan noget liggende’, siger kasserer i nabo-ejerforening Nyhavegaard 2, Kjeld Kirk, til Ekstra Bladet.

Også på Facebook i gruppen 'Minder fra Bogense og omegn' er der flere utilfredse kommentarer fra beboere i området.

Kjeld Kirk fortæller, at sagen har optaget hele lokalbefolkningen i mange år, og den er nu igen blusset op, efter Fyens.dk skrev en artikel om bygningen i sidste uge.

Det har været nogle magre år økonomisk for Palle Skov Jensen og hans restaurantkæde. (Foto: Polfoto/Jensens Bøfhus) Erhverv Bøfkrigen raser: Jensens Bøfhus får tæv

Sammen med otte andre ejerforeninger er der ifølge Kjeld Kirk blevet sendt flere breve til Palle Skov Jensen siden 2013, men der er ikke sket noget, selvom bøfkongen har givet udtryk for at ville rive ejendommen ned.

Forvirring om tilladelse

For at gøre det skal der i første omgang sendes an ansøgning af sted til kommunen. Derefter får man enten en tilladelse eller ej.

Og ifølge Jan Jessen, der er chef for Plan og Kultur i Nordfyns kommune, blev der i september sidste år sendt en nedrivningstilladelse afsted, men ifølge Palle Skov Jensen er der aldrig blevet modtaget nogen tilladelse.

- Vi har ikke fået nogen nedrivningstilladelse, siger han til Fyens.dk.

Palle Skov Jensen ejer mange andre bygninger udover den faldefærdige ruin. På Fyn bor han eksempelvis i et palæ på omkring 300 kvadratmeter. (Foto: Polfoto)
Palle Skov Jensen ejer mange andre bygninger udover den faldefærdige ruin. På Fyn bor han eksempelvis i et palæ på omkring 300 kvadratmeter. (Foto: Polfoto)

Forvirringen kan ifølge Jan Jessen skyldes en teknisk detalje ved udarbejdelsen af selve ansøgningen. 

- Hvis man ikke har krydset af, at man enten vil have en orientering over sms eller mail, så får man det ikke at vide, indtil man selv går ind i BOM (Byg og Miljøportalen) på nettet, siger han til Ekstra Bladet.

Jensen's Bøfhus mangler penge. Stifter Palle Skov Jensen er på udkig efter en medejer, skriver Børsen. (Polfoto) Samfund Gælden er enorm: Jensen's Bøfhus-stifter vil sælge ud

For et år siden mødtes han med Palle Skov Jensen, hvor punktet på dagsorden var det faldefærdige hus.

Nu går den ikke længere

- Man kommer til et tidspunkt, når sådan en bygning står og forfalder, hvor den ikke går længere. Når vinduerne er smadret og folk går derind, så bliver vi nødt til at sige, at nu begynder det at være til fare for omgivelserne, siger han.

Trods mødet er det stadig ikke revet ned. Men Jan Jessen har for få dage siden talt med Palle Skov Jensens jurist, som nu har set byggetilladelsen. De skal nu mødes snarest for at finde en løsning.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Palle Skov Jensen, men han er ikke vendt tilbage. 

Han har igennem den seneste uge været i stor fokus, efter han meldte ud, at Jensen Bøfhus ledte efter en investor, fordi den nuværende gæld på 228 millioner kroner i firmaet var for stor til, at Palle Skov Jensen kunne udbygge forretningen helt alene.

Bøf-Palle

62-årige Palle Skov Jensen har brugt størstedelen af sit liv på at opbygge sit bøfimperium.

I begyndelsen hed det Bøf Espana, men da han efter en kritisk madanmeldelse måtte erkende, at maden ikke havde noget med Sydeuropa at gøre, blev det ændret til Jensens Bøfhus i 1990.

Dengang ejede han fem restauranter, og de er nu mangedoblet til 46 fordelt i lande som Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Millioner er fosset ud

Successen har gjort odenseaneren, der privat er fraskilt og har to voksne børn, til mangemillionær.

I det nyeste regnskab fra hans overordnede firma Jensen’s Food Group A/S fremgår det, at hans samlede formue - den såkaldte egenkapital - har ramt 88 millioner kroner.

Succesen har dog tidligere været markant større. Eksempelvis havde han i 2010 en formue på 132 millioner kroner. Men siden da er det gået ned på den front, og især sidste år var et hårdt år at komme igennem for iværksætteren.

Shitstorm ramte hårdt

Her blev det til et minus på 30 millioner kroner, som ifølge Palle Skov Jensen skyldtes den shitstorm, som bøfkæden kom ud i, da de vandt en snart berømt navnestrid med en fiskerestaurant fra Sæby i Højesteret.

Flere end 100.000 danskere rasede over, at fiskerestauranten ifølge dommen ikke måtte kalde sig Jensen, som ellers er et af de mest brugte efternavne i landet.

101 kommentarer
Vis kommentarer