Annonce:
Annonce:

Nadia i livsfare: Nu demonstrerer vennerne

Nadia lider af livstruende anoreksi og kæmper for sit liv på den forkerte afdeling. Nu vil hendes venner demonstrere for at få Nadia flyttet

Annonce:
Følg Samfund

I tre måneder har 19-årige Nadia Yadgar været indlagt for sin livstruende anoreksi på den lukkede psykiatriske afdeling på Bispebjerg Hospital. Det er dog ikke lykkedes at få Nadias vægt på 33,5 kilo til at gå op under indlæggelsen, og samtidig har hun fået det rigtig dårligt psykisk.

Skolepigen Nadia kæmper for sit liv

Hendes hverdag er præget af angst, tvangstanker og voldsomme udbrud, og Nadia er nu så syg, at hun må tvangsernæres med sonde for at overleve. Ifølge Nadias journal er personalet på afdelingen ikke i stand til at hjælpe hende med at få det bedre.

Anoreksipatienter svigtes: Der har manglet senge i 22 år

Annonce:

’Der er forsøgt forskellige metoder til at få patienten til at overholde sin kost, men dette har været meget svært, da afdelingen er en almen lukket afdeling og ikke specialister i spiseforstyrrelser’ lyder det blandt andet i Nadias journal den 23. december 2014.

Hospital modsiger læge: Vi kan sagtens hjælpe anoreksiofre

Siden den konklusion i december er der tilsyneladende ingen fremskridt sket. Nadia har brug for højt specialiseret behandling på Anoreksiklinikken i København, men der er i øjeblikket mellem seks og syv måneders ventetid. Det vil Nadias kammerater nu gå på gaden og demonstrere imod. En af dem er skoleveninden Louisemichelle.

- Jeg har kendt Nadia siden 10. klasse, og hun har været min bedste veninde gennem tre år. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan gøre for, at hun får den plads hun skal have, siger hun.

På nuværende tidspunkt er 360 personer tilmeldt demonstrationen på Facebook, som finder sted tirsdag den 3. marts på Bispebjerg Hospital. Louisemichelle håber på, at endnu flere vil vise deres støtte.

- Jo flere vi er, jo mere bliver vi hørt. Der kommer også mange, som ikke kender Nadia og støtter op om det, og det er jeg bare så taknemmelig for, siger hun.

TV: Du er ikke alene, Nadia

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: