Nægtet adgang til USA uden grund: Nu kommer hun alligevel ind

Pernille Jacobsen havde set ferie i Florida, men hendes visa-anmodning blevet afvist helt uden begrundelse. Nu får hun alligevel lov til at rejse ind i USA, men hun har stadig ikke fået svar

Pernille Jacobsen blev afvist at rejse ind i USA, men ingen kan give hende svar på hvorfor. Nu  (Foto: Pernille Jacobsen)
Pernille Jacobsen blev afvist at rejse ind i USA, men ingen kan give hende svar på hvorfor. Nu (Foto: Pernille Jacobsen)
Følg Samfund

Forvirringen er totalt i 'Guds eget land', og denne gang er det ikke Donald Trump, der står bag.

Pernille Jacobsen havde sammen med sin familie købt flybilletter og hotel, så de i marts kunne rejse til Florida i USA og nyde solen, kolde amerikanske øl og fedtet fast food.

Men så let skulle det ikke være. Den 22-årige kvinde fra Aarhus fik ligesom resten af familien først godkendt sin såkaldte 'Electronic System for Travel Authorization Application' (ESTA red.), men senere fik blev hun afvist. Helt uden grund.

Men tirsdag fik hun alligevel lov til komme ind i USA, men hun ved stadig ikke, hvorfor hun blev afvist.

- Jeg har ikke fået mit pas tilbage endnu, men angiveligt skulle der stå noget info i det om, hvorfor jeg har været igennem, det jeg har. Jeg håber derfor jeg kan få svar på det i og få lukket det hele ned - for det er lidt ubehageligt ikke at vide, hvorfor man er blevet afvist og skal igennem så lang og sej en kamp, for at få noget man på papiret burde kunne få uden problemer.

Nægtet adgang til familieferie i USA: Hængt ud som serieforbryder

- Der er noget, der kunne tyde på at det måske er mit navn, der har voldt problemer, men det er kun gisninger. Uanset hvad håber jeg at andre ikke skal igennem det samme, skriver Pernille Jacobsen i en mail til Ekstra Bladet.

Bureaukratisk mareridt
Pernille Jacobsen understreger, at hun udelukkende har mødt søde og rare personer gennem forløbet, men magtesløsheden har været det hårdeste.

Først fik Pernille Jacobsen godkendt sin ESTA-ansøgning (artiklen fortsætter under billedet)

Men så rullede denne besked ind i indbakken (artiklen fortsætter under billedet)

- Først og fremmest har det været ufattelig hårdt pludselig at opleve at være så magtesløs, som jeg synes jeg har følt mig. Men på den ene side har jeg gennem hele forløbet oplevet magtesløshed, forvirring og uvished, som virkelig er nogle kraftfulde og frustrerende følelser, mens jeg på den anden side har oplevet håb, støtte og hjælp fra folk i min familie, omgangskreds og folk jeg ikke kender.

- Det føles som 'den lille mands kamp mod det store, stive system', men med alle andre mennesker på samme side som 'den lille mand', skriver Pernille Jacobsen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet vil naturligvis forsøge at finde ud af, hvorfor Pernille Jacobsen fik afvist sin ESTA-godkendelse, når hun har fået sit pas tilbage.

Hele familien skal til USA: Pernille afvist uden begrundelse

Louise misbrugt
Også Louise Jensen har været berørt af de mystiske ESTA-regler.

Den 39-årige nordjyde nåede på en halvanden uge at få afvist sin ESTA-ansøgning og blive hængt ud som serieforbryder i USA - på trods af, at hun aldrig har været i staterne før.

Louise blev hængt ud som serieforbryder, da hun ville rejse til USA. Nogle havde misbrugt hendes oplysninger (Foto: Privat)
Louise blev hængt ud som serieforbryder, da hun ville rejse til USA. Nogle havde misbrugt hendes oplysninger (Foto: Privat)

Louise Jensen og hendes familie havde købt billetter og hotel til 12 dages rejse i Florida. Resten af familien fik godkendt sin såkaldte 'Electronic System for Travel Authorization Application' (ESTA red.), men så let skulle det ikke gå for Louise Jensen.

En ukendt person havde misbrugt hendes oplysninger, så hun var registreret som forbryder i USA. Heldigvis blev det fixet, og Louise kunne komme af sted.

Sheriffen ind i sagen
Pernilles sag har fået Pernille Skipper (EL) til at kræve svar fra Justitsministeren.

- Jeg vil spørge Justitsministeren, om der er en grund (til Pernille Jacobsens afslag, red.), som vi kan spore ved de danske myndigheder. Hvis justitsministeriet kan hjælpe, så skal de gøre det, siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar på sagen af den amerikanske ambassade, som bekræfter forløbet, men som afviser at give en forklaring på hvorfor Pernille Jacobsens ESTA-ansøgning er blevet afvist.

Pernille Skipper har nu skrevet til Justitsministeren for at få dem til at indhente den manglende begrundelse, men også svare på, om de har videregivet informationer om pigen til USA:

- Vi har tidligere set lignende tilfælde, hvor Danmark har videregivet oplysninger om borgere til USA, som kan misforstås. Hvis PET eller andre har givet USA en information, som forhindrer en uskyldig pige i at komme på ferie, så skal vi vide det.

Justitsministeriet har stadig ikke svaret på Pernille Skippers spørgsmål.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+