Næsten alle 340 smittetilfælde kan føres tilbage til udlandet

Myndighederne er klar til at ændre strategi, så man forsøger at begrænse spredning fremfor at forhindre den

Størstedelen af de 340 smittede, er blevet smittet på ferie, eller fordi de har haft kontakt til en person, der er blevet smittet i udlandet. Sådan lød det på eftermiddagens pressebriefing. Video: Ritzau Scanpix.

Sundhedsstyrelsen forbereder sig på at skifte fra en strategi med fokus på inddæmning til en med fokus på afbødning.

Det oplyser Bolette Søborg, som er overlæge ved Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde onsdag.

Det betyder, at man ikke prøver at forhindre smitte internt i Danmark, men i højere grad prøver at begrænse spredningen og prioritere behandling til dem, der har mest brug for det.

Antallet af bekræftede smittede ligger på 340 og har ikke ændret sig siden onsdag morgen. Der er formentlig et større mørketal, der gemmer på flere smittede.

Der er 1231 i karantæne.

Stort set alle tilfælde kan føres tilbage til udlandet, fortæller Kåre Mølbak, overlæge på Statens Serum Institut.

- Stort set alle tilfælde kan relateres til turister, der er kommet hjem fra skiferie. Enten folk, der er kommet direkte hjem, eller nogen, der er blevet smittet af dem, siger Kåre Mølbak.

- Vi har ikke kendskab til folk, der er alvorligt syge. Selv om det (tallet, red.) ser voldsomt ud, så er det inden for forventningerne.

Omkring 60 procent af Danmarks befolkning ventes på et tidspunkt at blive ramt af coronavirus over en årrække. Det vil ske i bølger, fortæller Kåre Mølbak.

- Den nuværende strategi, hvor vi fokuserer på import af virus fra højrisikoområder, vil ændre sig, i takt med at epidemien vil rulle ind over landet, siger han.

I løbet af de næste dage vil det blive meldt ud, at der ændres tilgang til, hvem der testet, oplyser Kåre Mølbak.

Her vil myndighederne begynde at lede efter coronatilfælde, der ikke har en forbindelse til tilfælde, som er rejst ind fra udlandet.

- Vi er på vej ind i en ny fase, hvor nogle af de tiltag, som ligger i inddæmningsfasen, vil blive taget op til revision.

- Det kan være snart, at vi går ind i den næste fase. Det afgørende er antallet af smittede og så arbejdet med at sætte folk i karantæne, siger Bolette Søborg, som er overlæge i Sundhedsstyrelsen.

193 kommentarer
Vis kommentarer