Næsten hvert andet landbrug giver underskud

Mens der generelt går bedre for danske selskaber giver flere og flere landbrug underskud, viser analyse

Fire ud af ti selskaber, der beskæftiger sig med landbrug eller fiskeri, giver underskud. Det viser en ny analyse fra FSR, revisorernes brancheforening.

Analysen, der har kigget på over 200.000 regnskaber fra danske selskaber, viser, at selskaber i kategorien "landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri" er blandt de få, hvor andelen, der giver underskud, vokser.

- Landbruget ligger noget over gennemsnittet, når det kommer til, hvor mange der giver underskud.

- Det skyldes, at sektoren strukturelt har det svært. Der er faldende priser på deres produkter, og det er der ingen tvivl om, at de kan mærke, siger direktør for FSR's Erhvervspolitiske Center Tom Vile Jensen.

Ifølge FSR's tal gav 39,1 procent af selskaberne i sektoren underskud i deres seneste regnskab. En mærkbar stigning fra 37,1 procent på samme tidspunkt i 2014 og 36,6 procent året før.

Ud over landbruget er hotel- og restaurationsbranchen og selskaber relateret til kultur og sport hårdest ramt af underskud. Men over en bred kam går det fremad for de danske selskaber ifølge analysen.

Andelen af selskaber, der giver underskud, er faldet til 32,1 procent fra 33,2 procent. I den værste periode efter finanskrisen lå andelen på voldsomme 47,4 procent.

- Så vi ser igen en faldende andel af selskaber, der har underskud. Så det går fortsat fremad for de danske selskaber. Men vi kunne da godt ønske os, at det gik lidt hurtigere, siger Tom Vile Jensen.

Dermed ser det ikke ud til, at det seneste halve års uro har sendt virksomhederne i underskud.

- Nationalbanken, Finansministeret og en stribe andre har nedjusteret deres forventninger til væksten, og verdenshandlen har været bremset op. Men trods det fortsætter virksomhederne den positive udvikling.

- Det gør de på grund af hårdt arbejde med effektiviseringer. Det kommer ikke af sig selv for tiden, siger Tom Vile Jensen.

4 kommentarer
Vis kommentarer