Nakskov-Ib vil være politiker: Danmark er klar til mig

- Enhedslisten er ikke til noget på Lolland. De sidder bare på røven og suger penge, siger Ib Andersen fra TV2-programmet På Røven i Nakskov

Ib Andersen vil stille op til byrådsvalg i Lolland Kommune og føler sig klar til at kæmpe for de svage. Foto: Per Rasmussen
Ib Andersen vil stille op til byrådsvalg i Lolland Kommune og føler sig klar til at kæmpe for de svage. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

Ib Andersen fra Dannemare vil i byrådet i Lolland Kommune.

Det fortæller han torsdag til Ekstra Bladet forud for tredje afsnit af TV2-serien Stadig på Røven?, der vises torsdag aften.

Selv om Ib Andersen er medlem af Enhedslisten i Nakskov, så er han sikker på, at han vil få mere ud af sit eventuelle kandidatur til byrådet, hvis han stiller op på egen hånd.

- Enhedslisten er ikke til noget på Lolland. De sidder bare på røven og suger penge. Blandt andet fra mig, siger Ib Andersen, som i stedet har en anden idé, som han er ved at føre ud i livet.

Ib Andersen har fået oplyst, at det kræver 25 underskrifter at stille op til kommunalvalget i november 2017. Og de er allerede skaffet og vil blive afleveret til formanden for valgbestyrelsen på Lolland snarest. Ib ser det som en stor fordel, at han nu på anden sæson er blevet et kendt ansigt i det meste af landet, efter at han første gang stod frem i serien På Røven i Nakskov sidste år.

Kenneth fra 'På Røven i Nakskov': En lettelse at kvitte kontanthjælp

- Jeg mener det alvorligt. Hver femte bil, jeg møder på vejen her på Lolland, er en af kommunens biler. Det undrer mig meget, at man bruger borgernes penge til at købe en stor bilpark. Når en af mine bekendte - en tidligere taxachauffør, der er blevet sparket i ryggen, og som derfor ikke kan arbejde - ikke kan få en invalideknallert. Folk vil gerne se og høre på mig, og jeg får ikke mulighed for at fremføre mine synspunkter i Enhedslisten. Derfor stiller jeg op for mig selv, forklarer Ib Andersen, som er klar til valgkamp, når den begynder.

Om den kommende valgkamp, der venter, og som vil gøre, at Ib Andersen skal rundt på både Lolland og Falster og fremføre sine synspunkter, siger han:

- Jeg har forberedt Danmark på det. De er klar.

Nicolai har købt bil
Ib Andersen er selv førtidspensionist. Han har netop købt hus. Et billigt et af slagsen til 165.000 kroner. Men det meste er billigt på Lolland. Og Ib Andersen har godt kunne skaffe til udbetalingen af huset - 15.000 kroner - selv om han ikke har en stor indkomst.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nicolai har fået en Alfa Romeo 146, selv om han endnu ikke har noget kørekort. Privatfoto
Nicolai har fået en Alfa Romeo 146, selv om han endnu ikke har noget kørekort. Privatfoto

Faktisk sidder han billigere nu, end han gjorde, da han boede til leje i Nakskov sammen med sønnen, den i dag 19-årige Nicolai. Her gjorde en splid med udlejeren om betaling af vand, varme og el, at de to i mange måneder fik strøm fra en generator i gården. Varme fik de fra en kasserolle, som Ib fyldte med sprit og brændte af inde i stuen.

Ib fra 'På røven i Nakskov': Systemet er på røven - ikke jeg

Nu går det meget bedre, som seerne også kan se i aftenens program. Nikolai er ved at uddanne sig til sømand. Fra Søfartsskolen i Svendborg. Han er ude at sejle på ruten Göteborg-Gent for DFDS, og når han er færdig til sommer næste år, venter der ham endnu en omgang undervisning på Søfartsskolen i Frederikshavn, før han kan kalde sig for befaren sømand.

Han er netop kommet hjem på et 14 dages ophold hos sin far. Og her er tiden blevet brugt på at købe en bil til Nicolai.

- Vi har lige været oppe at hente den i Nordsjælland. En Alfa Romeo 146 fra 1999. Vi måtte betale 3.000 kroner for den. Der er kun nogle småting, der skal gøres, før den kan synes, og der kan komme plader på, siger Ib Andersen.

Kørekortet mangler
Ib Andersen forsøger at lære sin søn, at hvis man skal nå noget her i tilværelsen, så skal der kæmpes for det.

Det så du ikke på tv: Jeg er slet ikke på røven

- Og de 3.000 kroner er betalt af egen lomme, forklarer Ib Andersen, der kørte bilen hjem fra Nordsjælland med et par prøvenummerplader. Nu står den i gården hos Ib Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ib Andersen har hentet sin søns bil i Nordsjælland og vil nu hjælpe med at ordne bremser og skifte et par ankerplader for ham, inden den kan blive synet. Privatfoto
Ib Andersen har hentet sin søns bil i Nordsjælland og vil nu hjælpe med at ordne bremser og skifte et par ankerplader for ham, inden den kan blive synet. Privatfoto

Nicolai har ikke kørekort endnu. Hjælpsomme danskere samlede sidste år penge ind til en cykel til ham. Men den ansvarlige for indsamlingen ændrede i sidste øjeblik formålet med indsamlingen, fordi Nicolai viste sig slet ikke længere at have behov for en cykel.

- I stedet er pengene blevet brugt på en kørelærer i Nakskov. Det er aftalt med kørelæreren, at Nicolai tager sit kørekort, så snart han er færdig hos DFDS. Altså i maj, juni næste år, forklarer Ib Andersen.

Borgmester om førtidspensionists 'klynk': Han køber negerdamer

I alt er der ifølge Ib Andersen samlet godt 10.000 kroner ind til Nicolai, som er blevet givet til ham på et gavekort.

Udkantspartiet
Men det væsentlige for Ib Andersen i den kommende tid bliver altså kampen for en plads i byrådet. Ifølge Ib Andersen er der flere, der har henvendt sig til ham, og som opfordrer ham til at gøre noget ved sine ambitioner. Og for Ib handler det altså først og fremmest om at ændre på det, som han kalder for 'systemet'.

- Jeg har lært min søn, at man ikke kan få hjælp ved at gå til systemet. Man skal gøre tingene selv. Det er han også ved at opdage. For han er selv blevet skuffet en enkelt gang. Men sådan bør det jo selvfølgelig ikke være. Der er mange, der har behov for hjælp, som ikke får det, siger Ib Andersen til Ekstra Bladet.

Ib Andersen har endnu ikke gjort op, om han vil stille op som løsgænger, eller om der vil være flere kandidater på hans liste. I givet fald vil han kalde sit parti for Udkantspartiet.

- Så er der jo også stof til en sæson 3 af På Røven i Nakskov, siger Ib Andersen.

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.