Lægerklæringer, arbejdsprøvning, ressourceforløb, jobafklaring og utallige møder på jobcentret.
Det var i flere år hverdag for Nancy Søster Sørensen, efter at hun kom til skade med sin skulder på arbejdet.
Derfor undrer det hende også at høre, at det samme ikke gælder for sygemeldte politikere.
- Det er utroligt, at politikerne ikke snart vågner op og sætter en stopper for den her finte. Hvorfor skal der være forskel på folk?, lyder det.
Udmeldingen kommer i kølvandet på sagen om teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen, der har været sygemeldt med fuld løn som følge af en voldtægt, der er foregået i hendes egen lejlighed.
Enhedslisten scorer 100.000 kr. på vikar
Som kommunalpolitiker har Ninna Hedeager Olsen ikke pligt til at oplyse, hvorfor hun har sygemeldt sig, ligesom hun ikke har skullet fremlægge dokumentation i form af eksempelvis en lægeerklæring. Ifølge reglerne kan hun opretholde sin sygemelding med fuld borgmesterløn på 102.931 kroner om måneden i ni måneder uden modkrav.
Men reglerne burde ikke være anderledes for politikere end for almindelige borgere, mener Nancy Søster Sørensen.
'Én lang kamp'
Det var under et tungt løft af en sengeliggende plejehjemsbeboer, at den i dag 51-årige Nancy Søster Sørensen med egne ord 'fik lavet en dum bevægelse', der rev en sene i skulderen af led.
- Det har været én lang kamp siden da. Jeg troede, at jeg kunne vende tilbage til mit arbejde efter kort tid uheldet, men det kan jeg ikke. I stedet har jeg været igennem fem operationer, og jeg ved ikke hvor mange samtaler med kommunen, fortæller Nancy Søster Sørensen til Ekstra Bladet.
Efter at have været sygemeldt i fire uger blev Nancy Søster Sørensen kaldt til samtale på kommunen.
- Selv til den allerførste samtale, da jeg stadig havde armen i slynge, handlede det kun om, hvornår jeg ville være klar til at arbejde igen. Der havde jeg det altså sådan, at hvad taler du om? Jeg har rigtig mange smerter, husker Nancy Søster Sørensen.
- Det er jo ikke for sjov, at man er sygemeldt.
Følte sig overvåget
Men samtalerne stoppede ikke der.
- Hver fjerde uge kunne jeg se frem til at blive indkaldt til en ny samtale på kommunen. Det var totalt latterligt. Jeg har altid tjent mine egne penge og ikke modtaget nogle ydelser, og nu følte jeg, at jeg nassede på systemet, siger Nancy Søster Sørensen.
- Jeg følte mig overvåget. Til sådan et møde kan der jo sidde otte forskellige personer fra kommunen. Vi taler psykologer, læger, socialrådgivere, beskæftigelsesvejledere og så videre, som udspørger én.
- Det er intimiderende, for man føler, at man kun kan svare forkert på deres spørgsmål.
Se billedet: Sygemeldt borgmester i arbejdstøjet på kro
Nancy Søster Sørensen husker blandt andet en episode i et jobafklaringsforløb, hvor hun skulle deltage i et møde med flere andre sygemeldte.
- Så skulle vi stå der i rundkreds og lave forskellige øvelser, som jeg på grund af min skulder ikke kunne gennemføre. Hvad skal det til for? At ydmyge os?, spørger hun retorisk.
I dag håber hun, at politikerne 'vågner op' og sørger for ens regler for alle.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.