Narko-gangster Escobars søn: Far var langt mere grusom end man ser i Netflix-serie

Den colombianske forbryder gav altid sine børn bind for øjnene, når de flyttede til et nyt sted

Far og søn fotograferet på et tidspunkt i 1970-erne. Arkivfoto: Cine Colombia/Courtesy Everett C
Far og søn fotograferet på et tidspunkt i 1970-erne. Arkivfoto: Cine Colombia/Courtesy Everett C
Følg Samfund

En af verdens største og mest skruppelløse narko-gangstere, Pablo Escobar fra Colombia, var langt mere ondskabsfuld og kynisk end han bliver fremstillet i Netflix-serien 'Narcos.'

- Serien er fuld af fejl. Min far var langt mere grusom end han bliver portrætteret i serien. Han terroriserede et helt land.

Det er ingen ringere end Escobars ældste søn af kød og blod, Juan, som kommer med den voldsomme kritik i en lang artikel i avisen El Pais.

Sønnen har taget navneforandring, fordi han ikke vil bære det belastende efternavn, og hedder i dag Sebastián Marroquín.

Sådan præsenterer Netflix Pablo Escobar i 'Narcos'.

Endte sit liv i kugleregn
Pablo Escobar stod i 1980-erne for omkring 80 procent af al den kokain, som blev smuglet ind i USA fra Colombia.

Han endte sit liv i en kugleregn fra politiet i 1993. Lige siden har hans liv og levned været genstand for mange myter og fascinerende fortællinger.

Sebastián Marroquín er dog på ingen måde begejstret over Netflix' fremstilling af faderen.

- Det kræver ansvarlighed at fortælle denne historie. Der er tusindvis af ofre i Columbia, som kræver respekt. Serien skaber et billede af, at det er 'cool' at være narko-smugler. Unge mennesker fra hele verden skriver til mig og beder om hjælp til at blive narko-handlere, beretter en ophidset Sebastián Marroquín til El Pais.

Artiklen fortsætter under billedet

Pablo Escobr blev dræbt af politiet i 1993. Hans ældste søn Jun savner på ingen måde den brutale og kyniske narkogangster.
Pablo Escobr blev dræbt af politiet i 1993. Hans ældste søn Jun savner på ingen måde den brutale og kyniske narkogangster.
 

Vi levede ikke i sus og dus
Mens Pablo Escobar i Netflix-serien lever et liv i sus og dus med dyre villaer, svømmepøle og omgivet af vagter, så var virkeligheden en helt anden, ifølge den 39-årige søn.

- Vi svømmede i millioner af dollars. Men vi sultede samtidig. Det skete, da vi i en uge var omringet af politifolk. Jeg sagde, at det eneste vi kunne bruge pengesedlerne på, var at brænde dem i brændeovnen. Men det gjorde vi dog ikke.

Artiklen fortsætter under billedet

Wagner Moura spiuller rollen som Pablo Escobar i netflix-serien 'Narcos.' Foto: Daniel Daza / ©Netflix / Courtesy: Everett Collection
Wagner Moura spiuller rollen som Pablo Escobar i netflix-serien 'Narcos.' Foto: Daniel Daza / ©Netflix / Courtesy: Everett Collection
 

Escobars ældste søn fortæller også, at familien hele tiden var på flugt.

- Jeg ville ønske, at vi havde haft villaer med store svømmepøle. Men det havde vi ikke. Nogle gange købte vi et hus. Men så blev vi nødt til at flytte samme aften og pengene gik op i hat og briller.

Vi var meget alene
- Vi var heller omgivet af gangstere. Vi var faktisk meget alene, fordi alle ville stikke min far eller meldte sig selv til politiet. Eller også blev de dræbt, fortæller Sebastián Marroquín til El Pais.

Sebastián Marroquín tilbød producenterne af 'Narcos' at være rådgiver og konsulent på filmen. Men det var de ikke interesserede i. Sønnen har efter eget udsagn fundet 28 graverende fejl i serien.

- Man ser slet ikke ensomheden, angsten, frygten og terroren. Volden var langt voldsommere end fremstillet i filmen. Jeg er ikke på nogen måde stolt over det, men vi bliver nødt til at tage det her seriøst.

Visse død at bruge telefonen
Sebastián Marroquín afslører også overfor El Pais, at Escobar aldrig brugte telefoner. Escobar vidste, at det var livsfarligt.

- Min far sagde altid, at det var forbundet med den visse død at bruge telefoner. Han sporede selv folk, som han ønskede likvideret, via telefonerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Pablo Escobar under en narkosmugling i 1980-erne. Escobar er forrest i billedet. Et overvågningskamera fangede begivenheden. Foto: AP
Pablo Escobar under en narkosmugling i 1980-erne. Escobar er forrest i billedet. Et overvågningskamera fangede begivenheden. Foto: AP
 

Ifølge El Pais' interview fik børnene altid bind for øjnene, når de flytte til et nyt sted.

- Far sagde, at på den måde kunne vi ikke afsløre hans skjulested, hvis vi en dag blev fanget og tortureret.

Den 39-årige søn har allerede skrevet en bog om sit liv på evig flugt. Nu er han i gang med bog nummer to.

Han mener, at det slet ikke var politiet, som mejede faderen ned i forbindelse med anholdelsen. I stedet begik faderen selvmord.

Mareridt fortsatte
Efter Pablo Escobars død sluttede mareridtet på ingen måde for hans hustru og børn. Cali-kartellet, som Escobar lå i blodig krig med, krævede alle familiens værdier udleveret som krigsbytte. Ellers ville kartellet dræbe samtlige medlemmer af Escobars familie.

Den historie troede myndighederne dog ikke helt på. Escobars hustru røg i spjældet i to år - dømt for hvidvaskning af narko-penge.

Sebastián Marroquín selv slap for en fængselsstraf.

- Jeg måtte begynde fra nulpunktet igen, konstaterer den 39-årige søn overfor El Pais.

Sønnen lever nu et forholdsvis fredeligt liv i Buenos Aires.

Så fredeligt som det nu kan blive, når man har haft en far, som ligefrem pralede med sine forbrydelser overfor sønnen.

- Den bombe har jeg anbragt, lød det stolt fra faderen, når han sammen med Sebastian så ruin-dyngerne efter eksplosionen i fjernsynet...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?