Narkohandlere hædret med statue

Tre meter høj statue i Berlinsk Park skulle hædre narkohandleres rettigheder

Følg Samfund

Til daglig er der årvågen bevægelse at spore i Görlitzer Park i hjertet i Berlin, når narkohandlere med afrikansk - og ofte illegal - baggrund faldbyder stoffer i parken.

Det skriver flere tyske medier, blandt andet BZ.

Området er derfor hos politiet vurderet til at være et kriminelt hotspot. For med den åbenlyse narkohandel følger der uro og vold i kølvandet.

særligt ved aften- og nattetid gælder parkens område for at være utrygt, hvorfor almindelige borgere derfor helst undgår at komme der.

For godt en uge siden valgte en lille gruppe omkring den amerikansk-franske kunstner Scott Holmquist at rejse en statue i solidaritet med narkohandlerne.

Statuen hed 'Der letzte held', på dansk 'den sidste helt', og det skete under mottoet 'solidaritet og mennskerettigheder til alle- også pushere'.

I 24 timer stod den tre meter høje centralt placeret i parken.

Skulpturen viser en person med tydelige afrikanske træk i ført en jakke og med en mobiltelefon i hånden. Desuden inkluderede statuen en tavle, hvor der var indgraveret narko dna.

Selve statuen er iført nogle pudsige støvler. Det skyldes, at skulpturens krop baserer sig på statuen 'Roten Matrosen' ' den røde matros, mens hovedet er eftergjort 'bust of a Man'.

Kunstnergruppen tog skridtet til statuen som svar på en demonstration holdt for nogle uger siden i samme park, som Pegida stod bag.

Her var demonstrationens motto: Hvor Retsstaten kapitulerer kan pushere handle ugeneret.'

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+