NASA viser uhyggeligt billede af 'edderkopper' på planeten Mars

Den amerikanske rumfart-administration har offentliggjort billede af 'edderkopper' på overfladen af planeten Mars - se her hvad det i virkeligheden er

Følg Samfund

Det er næsten 50 år siden, at den britiske musiker David Bowie i en berømt sang spurgte, om der var liv på Mars. Og i dag er vi ikke meget tættere på at kunne svare på spørgsmålet. Men den amerikanske rumfart-administration NASA har netop offentliggjort billeder af 'edderkopper' på overfladen af planeten Mars, der også går under navnet Den Røde Planet.

Det beviser dog stadig ikke, at der er liv på Mars. På trods af NASA'S farverige beskrivelse af fænomenet, er de såkaldte 'edderkopper' nemlig kun nogle mørke forhøjninger på overfladen af Mars, der er blevet formet af en naturlig proces. Og når de mørke forhøjninger på overfladen bliver fotograferet fra en vis afstand, har de en slående lighed med edderkopper.

Det skriver flere medier heriblandt Fox News, Metro . Og NASA har også på deres hjemmeside beskrevet fænomenet.

Og her ses den berømte planet Mars i sin helhed. (Foto: AP)
Og her ses den berømte planet Mars i sin helhed. (Foto: AP)
 

Men selvfølgelig er det ikke rigtige 'edderkopper' skriver NASA på sin hjemmeside. Men der er tale om små forhøjninger på overfladen af Mars, der ligner edderkopper. Og disse edderkoppe-lignende formationer skabes, når kuldioxid is under overfladen af Mars varmes op og frigøres. Det er faktisk en årstids-proces, der ikke findes på planeten Jorden.

Ved opvarmning ændres kuldioxid isen på Mars sig til en gasart. Og gassen bliver fanget under overfladen. Men over tid øges presset fra den fangne gas, og til sidst bliver presset så stort, at det bryder gennem isen. Gassen bliver frigjort i atmosfæren og mørkt støv lægger sig ved selve stedet for udbruddet af gas. Og det er det, som fra lang afstand har en vis lighed med edderkopperne på jorden.

På det her overflade billede af Mars forstår man udmærket, hvorfor planeten også bliver kaldt 'Den Røde Planet'. (foto: AP)
På det her overflade billede af Mars forstår man udmærket, hvorfor planeten også bliver kaldt 'Den Røde Planet'. (foto: AP)
 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?