Nathasja fik absurd sextilbud under boligjagt: - Jeg blev så vred

- Vær min sugarbabe, giv mig uforpligtende sex og få en billig lejlighed til gengæld. Sådan lød tilbuddet til 23-årig kvinde på boligjagt

Nathasja Jørgensen fik et chokerende tilbud under sin boligsøgning. Foto: Privatfoto
Nathasja Jørgensen fik et chokerende tilbud under sin boligsøgning. Foto: Privatfoto

August er højsæson for boligsøgning blandt unge studerende, der ønsker at flytte tættere på deres kommende studiested.

Men boligsituationen i landets store byer er presset - så presset at der på landsplan i 2017 ifølge Dansk Byggeri mangler intet mindre end 24.000 studenterboliger.

Det får flere udlejere til at bruge beskidte kneb og udnytte de desperate boligsøgende, som akut står og mangler en bolig inden studiestart.

Flere unge kvinder fortæller nu til Ekstra Bladet, at de har modtaget 'frække' tilbud i bytte for at komme i betragtning til en af de eftertragtede lejligheder eller værelser i de store studiebyer.

Vær min sugarbabe
En af de kvinder, der har modtaget sådan et tilbud, er 23-årige Nathasja Jørgensen fra Hundested. Under sin boligjagt i København, fik hun per sms et noget særligt tilbud fra en mandlig udlejer.

- Jeg blev fascineret af dig og vil høre, om du har lyst til at få nogle dejlige oplevelser med en empatisk, rolig, sød, respektfuld, moden og erfaren mand, der søger en uforpligtende relation til en ung smuk kvinde...? Altså en sugardad/sugarbabe relation, stod der blandt andet i beskeden.

Nu starter kampen om studieboligerne

- Jeg søger ikke en kæreste eller et fast forhold, men en fast partner til en uforpligtende social og seksuel relation. Jeg kan tilbyde, at sugardelen bl.a. er, at du kan bo i min lejlighed gratis, stod der videre i beskeden.

Læs hele beskeden til Nathasja herunder...

 

Jeg blev en genstand
Da Nathasja Jørgensen modtog sms'en havde hun været i gang med boligsøgningen i godt og vel en måned. Her havde hun kontaktet omkring 60 forskellige udlejere både via boligsider og sociale medier i håbet om at finde en lejlighed, men alt sammen uden held.

Da hun læste sms'en fra den mandlige udlejer, troede hun ikke sine egne øjne.

- Jeg nåede at læse beskeden et par gange, før det egentlig gik op for mig, at det ikke var en joke. Det var meget grænseoverskridende, og jeg blev utrolig harm over, at nogle overhovedet ville overveje at udnytte min krop, for at jeg kunne få tag over hovedet. Jeg følt mig virkelig stødt, siger Nathasja Jørgensen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg blev lige pludselig gjort til en genstand. Jeg følte virkelig, at det gik ud over min selvrespekt og værdighed, siger hun.

Et blowjob om måneden
Nathasja Jørgensen er dog langt fra den eneste, der har oplevet at blive kontaktet af en udlejer, der havde skumle hensigter.

24-årige Thalassa Bünger Phillip fra København kan fortælle om en lignende oplevelse. I forbindelse med sin boligsøgning i København oprettede hun brugere på diverse boligsider, men uden at være blevet tilbudt en lejlighed.

- En måned efter at jeg har oprettet mig som bruger på de her boligsider, bliver jeg ringet op af en mand, jeg ikke kender, med privat nummer. Han fortæller mig, at han har en lejlighed til leje, og at den koster 8000 kroner om måneden. Der tænker jeg jo bare, at det er skønt, siger Thalassa Bünger Phillip til Ekstra Bladet.

- Men det stopper så ikke der. For så siger han pludselig til mig, at vi sagtens kan finde ud af at gøre det 1000 kroner billigere, hvis altså jeg vil gå med til at give ham et blowjob om måneden, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Thalassa Bünger Phillip blev chokeret over det tilbud, hun modtog af en mandlig udlejer. Foto: Privatfoto
Thalassa Bünger Phillip blev chokeret over det tilbud, hun modtog af en mandlig udlejer. Foto: Privatfoto
 

Thalassa Bünger Phillip blev så chokeret over opkaldet, at hun smed røret på med det samme og slet ikke nåede at konfrontere manden, selvom hun var ved at boble over af arrigskab.

- Jeg var helt i chok, og jeg troede slet ikke, at jeg hørte rigtigt, men det gjorde jeg. Jeg blev simpelthen så vred, ked af det, og samtidig følte jeg mig enormt krænket. Tænk, at nogle tror, at de kan købe min krop på den måde og udnytte en dum situation, man står i. Det er simpelthen ikke i orden, siger hun.

Et presset boligmarked
Både Thalassa Bünger Phillip og Nathasja Jørgensen har valgt at dele deres historier, fordi de gerne vil sætte fokus på det pressede boligmarked, og de personer der ønsker at udnytte det. De startede begge med at fortælle deres historie til TV2, og herefter er deres oplevelser blevet delt vidt og bredt.

- Jeg vil gerne have, det bliver anerkendt, at boligmarkedet jo er alt for presset. Det er jo det, der gør, at folk begynder at udnytte situationen på den her måde. Det skal da ikke undre mig, hvis der er nogle, der er så desperate efter at finde en bolig, at de siger 'ja tak' til tilbuddet. Det synes jeg er problematisk, og det vil jeg gerne sætte fokus på, siger Thalassa Bünger Phillip.

På samme måde ønsker Nathasja Jørgensen, at der kommer mere fokus på problemet.

- Jeg synes, det er essentielt at finde en løsning på det her boligproblem, så vi undgår at flere kvinder kommer i samme situation. Jeg er godt klar over, at vi ikke kan trylle fem tommer land frem med plads til ungdomsboliger, men det nytter ikke noget, at boligerne er så dyre, så folk vil overveje sådan nogle tilbud, siger hun.

Både Nathasja Jørgensen og Thalassa Bünger Phillip har trods det pressede boligmarked nu begge fundet boliger tæt på deres studier.

Helt uacceptabelt
Ifølge boligminister Ole Birk Olsesen (LA) skal de oplevelser, de to kvinder har haft, tages meget alvorligt. Derfor arbejder de i regeringen også for at finde løsninger på det kaotiske boligmarked.

- Det er i høj grad op til kommunen at sikre flere små boliger, der egner sig til studerende, men også fra statens side kan vi gøre noget. Jeg har for eksempel netop præciseret i bygningsreglementet, at der ikke stilles krav om, at nybyggede ungdomsboliger og kollegier skal have fuldt udstyrede lejligheder, men at man godt kan være flere om samme køkken og bad, siger han til TV2

Rige børn bor 'gratis' i forældrekøb: Gi' dem mindre i SU