Nationalbanken fastholder renten trods europæisk dyk

Nationalbank har valgt at fastholde den danske indskudsbevisrente på minus 0,65 procent

Nationalbankdirektør Lars Rohde valgte i modsætning til sin kollega i Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, at holde den ledende danske rente i ro.

Det sker, efter at Den Europæiske Centralbank tidligere torsdag sænkede renten med 0,1 procentpoint til minus 0,4 procent.

Den danske indskudsbevisrente hedder derimod fortsat minus 0,65 procent. Dermed er rentespændet til Europa indsnævret til minus 0,25 procentpoint.

Og selv om der var en lille usikkerhed om, hvorvidt Nationalbanken ville følge trop, hældte de fleste økonomer inden renteudmeldingen til en uændret rente.

Det gør nemlig ikke den store forskel, om renten hedder minus 0,65 point eller 0,75 point, mener Dansk Erhvervs cheføkonom, Steen Bocian.

- Med en rente på minus 0,65 procent er renten i udgangspunktet allerede ekstremt lav. Et yderligere nøk ned ville ikke have haft ændret meget.

- Det spiller en langt større rolle, om banker og realkreditinstitutter evner at øge deres udlån, end om renten er 0,1 procentpoint højere eller lavere, skriver han i en kommentar.

Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, havde som en af få forventet en dansk rentesænkning, og han udelukker fortsat ikke, at den kan følge senere.

- Uanset hvad, så viser dagens meldinger fra ECB, at renten derfra vil forblive lav længe.

- Det betyder også lave renter i Danmark længe, uanset om der kommer finjusteringer i form af små renteændringer for at stabilisere valutastrømmen, skriver han.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere