NATO ekskluderer syv russiske diplomater

Generalsekretær Jens Stoltenberg har udmeldt, at NATO nu vil ekskludere en tredjedel af diplomaterne fra den russiske stab i organisationen

Foto: Virginia Mayo/AP
Foto: Virginia Mayo/AP
Følg Samfund

- Dette er en klar besked om, at der er omkostninger og konsekvenser forbundet med Ruslands uacceptable og farlige handlingsmønster.

Sådan sagde NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, om beslutningen om, at ekskludere syv russiske diplomater. Udmeldingen kom på et pressemøde tirsdag.

På pressemødet pegede Stoltenberg på, at sanktionerne mod Rusland blandt andet er blevet vedtaget, fordi russerne ikke er kommet med nogen svar på, hvad der ligger til grund for hændelsen i Salisbury i England tidligere på måneden.

Siden den 4. marts, hvor den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter, Julia, blev udsat for et giftangreb, har 20 europæiske lande valgt at udvise diplomater fra Rusland.

Efter giftangreb på agent: Nu svarer Putin på anklagerne

Medregnes også udvisningen af russiske diplomater fra USA, Canada og Australien, er mere end 100 diplomater i alt blevet sendt hjem, som en respons på det angreb, Rusland menes at stå bag.

Ifølge Jens Stoltenberg, er NATOs nye sanktioner blevet vedtaget, fordi medlemslandene har givet tydeligt udtryk for deres bekymring over Ruslands handlinger.

- Angrebet i Salisbury er det første, hvor nervegift er blevet benyttet på NATOs territorium. Dette er en bred, stærk og koordineret international indsats, og som en del af den indsats står NATO sammen om at skride til yderligere handling, sagde generalsekretæren på pressemødet tirsdag eftermiddag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU