Natos topgeneral kalder Putins udspil for uacceptabelt

Den militære øverstkommanderende for Nato kalder Putins forslag for Østukraine "totalt uacceptable."

Den militære øverstkommanderende for Nato, Philip Breedlove, kalder Ruslands præsident, Vladimir Putins, forslag for Østukraine "totalt uacceptable."

Breedlove siger samtidig, at Vesten ikke bør udelukke "en militær option" i Ukraine.

Han understreger, at han taler om levering af våben - ikke soldater.

- Jeg mener ikke, at man på forhånd skal udelukke en militær option, siger den amerikanske general, som lørdag talte til journalister på den årlige sikkerhedskonference i München.

- Men der er ikke tale om at sætte soldater ind, pointerer han.

Breedlove, som er leder for USA's europæiske styrker og militært øverstkommanderende i Nato, har for nylig besøgt Kijev og drøftet sikkerhedssituationen i den østlige del af landet.

Han siger, at Putin har fremsat "fuldstændigt uacceptable forslag" for området.

Hvad disse forslag konkret går ud på, siger Breedlove dog ikke noget om dagen efter, at den russiske præsident forhandlede om en løsning på Ukraine-krisen med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, i Kreml.

I Washington er der en diskussion om, hvorvidt amerikanernes støtte til Ukraine skal omfatte våben. Den amerikanske støtte består i dag blandt andet af skudsikre veste og natkikkerter.

Ifølge New York Times skulle også præsident Obamas nationale sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, være tilhænger af at sende våben til de ukrainske regeringsstyrker.

0 kommentarer
Vis kommentarer