Nattefrosten kommer - her er planterne, du skal beskytte

Denne uges frost kan gøre skade på havens planter, advarer gartner

Nattefrosten melder sig natten mellem onsdag og torsdag og i weekenden. Derfor skal nogle planter beskyttes. (Foto: Niels Hougaard, Polfoto)
Nattefrosten melder sig natten mellem onsdag og torsdag og i weekenden. Derfor skal nogle planter beskyttes. (Foto: Niels Hougaard, Polfoto)

Har du plantet nye stauder eller har du roser i haven, der er begyndt at skyde? Så er det med at få dækket dem til.

Vintervejrets sidste krampetrækninger rammer i form af nattefrost mellem onsdag og torsdag og i weekenden. Det kan gøre skade på stauder og roser, hvis de ikke får lidt beskyttelse.

Det siger gartner hos Amager Planteland Britt Petersen.

- Dæk dem med lidt avispapir, eller hvis man stadig har lidt gran til overs. Man risikerer, at de får et knald, så alt det grønne, der ville være kommet op, forsvinder, siger hun.

Frostgrader i weekenden
Natten mellem onsdag og torsdag kan vi komme ned på 2 graders frost. Både lørdag og søndag nat skraber vi bunden på -5. Der kan komme slud og tøsne lørdag, og enkelte snebyger ved Østersøen søndag, forudsiger DMI.

Se også: Nu kommer der frost og sne

Det er for meget at klare for nye roser, der er begyndt at skyde. Skud, der får frost, kan de klappe sammen, siger Britt Petersen.

- Planterne er fyldt med en form for frostvæske i løbet af vinteren. Om foråret forsvinder den frostvæske. Så er det, den sprænges, forklarer Britt Petersen.

Vent med at plante nyt
Derfor venter Britt Petersen selv med at købe stauder til i næste uge. De har kun et lille rodnet, så det er bedst at vente med at plante til i hvert fald efter weekenden, siger hun.

Planterne, der står ude i haven, skal man ikke være så bekymret for.

- Fordi de får nattefrost, det kan langt de fleste planter godt tåle, siger hun. Det er sjældent, tingene dør af den frost, vi får fra nu af.

Det hjælper, at dagtemperaturerne i weekenden stadig kommer op på op til 5 grader, så der kun bliver frost i jordoverfladen.

Påskeliljer og tulipaner er vant til kolde temperaturer. Hvis blomsterne får nattefrost, skal planten måske starte forfra, men de kan muligvis godt nå at komme igen, siger hun.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere