Naturens drama: Musvåge nedlægger råge

Se rovfuglen fortære bytte på sin egen størrelse

Da Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen onsdag var på vej hjem fra opgave, blev han vidne til et både idyllisk og grusomt naturdrama.

- Jeg kom kørende af landevejen, da en musvåge fløj lavt over bilen og slog ned på en flok råger. Jeg kunne se i bakspejlet, at den havde fået fat i en af fuglene, så jeg vendte bilen, så jeg kunne skyde videoen på fem-ti meters afstand, fortæller Rasmussen.

At en musvåge nedlægger en råge sker af og til i naturen, men det er temmelig usædvanligt at det bliver fanget på video, vurderer biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted.

- Det vi ser, er en en musvåge, der har fået fat i en ret ung og uerfaren råge.  Man kan se, at rågen ikke er helt død endnu, og det tyder på at musvågen selv har nedlagt den. Hvis den for eksempel var blevet ramt af en bil først, havde den sandsynligvis været helt død, siger Flensted.

Han fortæller, at en råge er et usædvanligt stort bytte for en musvåge, som normalt foretrækker mus, frøer, regnorme og andre smådyr. Derfor er det formentlig en ung og ret uerfaren råge, der måtte lade livet, mener biologen.

- Rågen er en meget social fugl, og om vinteren holder de sammen i flokke, som man også kan se på videoen. Hvis en af dem bliver snuppet, trækker de andre lidt væk, men holder sig tæt nok på, til at advare og skælde ud, siger Knud Flensted.

1 af 10 Foto: Per Rasmussen
2 af 10 Foto: Per Rasmussen
3 af 10 Foto: Per Rasmussen
4 af 10 Foto: Per Rasmussen
5 af 10 Foto: Per Rasmussen
6 af 10 Foto: Per Rasmussen
7 af 10 Foto: Per Rasmussen
8 af 10 Foto: Per Rasmussen
9 af 10 Foto: Per Rasmussen
10 af 10 Foto: Per Rasmussen
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen