'Naturmærkemanden' er død

Kristian Poulsen, der blev kendt som 'Naturmærkemanden', er død. Han blev 95 år

Naturmærkemanden på sin trehjulede cykel. Foto: Morten Fauerb/Jyllands Posten
Naturmærkemanden på sin trehjulede cykel. Foto: Morten Fauerb/Jyllands Posten

'Naturmærkemanden', hvis borgerlige navn var Kristian Poulsen, er død.

Det bekræfter en dødsannonce, der er indrykket i Politiken. Han blev 95 år.

De fleste kender 'Naturmærkemanden' fra hans utallige ture på diverse københavnske barer, hvor han solgte frimærkeark fra Verdensnaturfonden.

Ifølge Magasinet KBH så købte han dem for 15 kroner og solgte dem videre for 50. For ti år siden kunne han nå op på 70 caféer og barer og restauranter om dagen.

Ideen til den noget anderledes forretning fik han, da han for knap 30 år siden fik et ark med dyremærker ind ad brevsprækken sammen med et kuponhæfte.

'Og som gammel dørsælger lå idéen lige for: Hvorfor ikke forsøge at sælge de farvestrålende mærker med dyre- og plantemotiver, tænkte han – og mixede i det øjeblik den særlige cocktail af dyrefrimærker og vandede vittigheder der lige siden har været hans varemærke,' står der i Magasinet KBH portræt af den farvestrålende sælger.

Problemer kom der dog efterhånden. Ikke fordi befolkningen ikke ville købe mærkerne, men fordi prisen steg voldsomt. Verdensnaturfonden satte prisen op fra 15 til 50 kroner.

- Nu må jeg sælge dem for 70 kr., og det er der ikke mange der er parat til at betale, udtalte Naturmærkemanden dengang til magasinet.

- Så fremover bliver det mest nogle korte ture for at få lidt motion, snakke med folk, fortælle nogle jokes og læse aviser.

Naturmærkemanden blev aldrig gift eller fik børn og har tidligere udtalt, at Kræftens Bekæmpelse eller Gigtforeningen skulle arve ham.