Nedlagt tunnel og blød jord forsinker sporarbejde på Fyn

Først fra mandag morgen vil togene køre som normalt på Fyn. Der er indsat togbusser mellem Odense og Nyborg

Hvis man skal rejse mellem Odense og Nyborg, må man frem til mandag morgen berede sig på at køre med togbus.

Sporarbejdet på Fyn er nemlig stødt på forhindringer, som gør, at togene ikke kan køre fra søndag morgen, som det ellers var planlagt. Det meddeler Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Der bliver arbejdet for fuld kraft for at få afsluttet arbejderne så hurtigt som muligt, og vi forventer at kunne åbne for togtrafikken hen over Østfyn mandag morgen klokken seks, siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Banedanmark beklager de gener, som forsinkelsen vil give.

Ved Marslev er jorden mere blød, end man regnede med. Derfor tager det længere tid at få sporet på plads. I Odense er sporarbejderne desuden stødt på fundamentet af en nedlagt gangtunnel.

Forsinkelsen betyder også, at der kører færre IC-tog mellem Korsør og København søndag. I Kristi himmelfartsferien har Banedanmark arbejdet med omkring 80 forskellige fornyelses- og vedligeholdelsesprojekter mellem Roskilde og Odense.

Halvdelen af dem er blevet udført på Sjælland. Her bliver arbejdet dog formentlig færdig til tiden, så der kan køres mellem Roskilde og Nyborg som planlagt fra søndag morgen klokken ti.

16 kommentarer
Vis kommentarer