Nedrivningstruet kro får nye forpagtere - det skal der ske med den

Kalø Slotskro har i årevis været omdrejningspunkt for debat om, hvad der skal ske i området. Nu har kroen fået nye forpagtere

Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

Skal den gamle slotskro rykkes ned til fordel for et topmoderne velkomstcenter?

Det spørgsmål har i årevis stået på dagsordenen i området ved Kalø Vig, og det har i særdeleshed delt vandene.

For mens mange holder af den gamle kro med den velkendte egnsret 'Kaløgryden', så besluttede byrådet i Syddjurs Kommune tilbage i april, at kroen kunne rives ned til fordel for opbygningen af et nyt velkomstcenter i området.

Den lange debat førte til, at forpagterne Inger og Luigi Pillon efter ti år bag kødgryderne valgte at sige stop.

Derfor søgte Naturstyrelsen for nyligt efter en ny forpagter til kroen, hvis skæbne endnu er uvis.

Og nu er det lykkedes at finde en ny forpagter. Eller rettere to.

- Mette og jeg har haft sommerhus i området i ti år, og kroen er et klenodie, så vi glæder os til at starte op og hilse på alle stamkunderne, siger den ene af to nye forpagtere, Claus Andersen, til Tv2 Østjylland.

Foto: Ritzau Scanpix/Ulrich Borch
Foto: Ritzau Scanpix/Ulrich Borch
 

Med 'Mette' menes der - ifølge ham selv - hans bedre halvdel, Mette Holme. Og de er garvede i restaurationsbranchen, for sammen har de allerede Grønvang Grill i Randers og Ebel-Å Grill øst for Randers.

Netop Grønvang Grill er kendt for deres særligt store isvafler, og de bliver også omdrejningspunktet, når de nye forpagtere åbner dørene til Kalø Slotskro.

- De gange, vi selv har været der, kunne man ikke få en is, fordi man står i kø, når der er så mange mennesker, så vi vil gerne lave et flow igennem caféen, så vi laver lidt det samme koncept som med Grønvang Grill med vores is og hjemmelavede guf, siger Claus Andersen.

Et bedre flow igennem caféen betyder også, at selve kroen kommer til at se lidt anderledes ud. Forpagterne vil blandt andet åbne op for terrassen, så man kan nyde udsigten til vandet og slotsruinen.

- Vi samler is- og pølsehus med kroen og åbner op for selve kroen og laver den om med en disk, der går hele vejen igennem, så man kan få alt samme sted, siger han.

Selvom de nye forpagtere ikke tør love stamkunderne den velkendte 'Kaløgryde', så løfter de sløret for en lignende ret, som de vil kalde 'Molsgryden', så der også er lidt lunt på menuen.

Arbejdet med den nye café-kro er allerede gået i gang, og parret forventer at holde en stor åbningsfest den 27. marts 2020.

65 kommentarer
Vis kommentarer