Annonce:
Annonce:

Nedslående melding: CureVacs corona-vaccine opfylder ikke vigtigt kriterium

I de sidste og afgørende studier har vaccinen fra CureVac vist sig kun at have en effektivitet på 47 procent

Annonce:
Følg Samfund

En covid-19-vaccine fra det tyske biotekselskab CureVac har i et studie med omkring 40.000 forsøgspersoner vist en effektivitet på blot 47 procent og opfylder dermed ikke de statistiske succeskriterier.

Det oplyser CureVac i en pressemeddelelse onsdag.

I studiet blev vaccinen, CVnCoV, testet i sammenhæng med mindst 13 varianter af coronavirus.

- CVnCoV udviste en foreløbig vaccineffektivitet på 47 procent mod covid-19-sygdom af enhver sværhedsgrad og opfyldte ikke forudbestemte statistiske succeskriterier, skriver selskabet.

CureVac er i øjeblikket ved at afslutte de afgørende studier med sin vaccine og har endnu ikke ansøgt om at få den godkendt.

- Selvom vi havde håbet på et bedre foreløbigt udfald, er det udfordrende at dokumentere en høj effektivitet blandt denne hidtil usete brede mangfoldighed af varianter, udtaler CureVacs administrerende direktør, Franz-Werner Haas, i pressemeddelelsen.

Annonce:

- Idet vi fortsætter mod den endelige analyse med yderligere mindst 80 tilfælde, kan den samlede vaccineeffektivitet muligvis ændre sig, tilføjer han.

CVnCoV er blevet testet for mindst 13 varianter af coronavirussen. 134 positive tests er blevet undersøgt i analysen, og 124 af disse viste sig at være en af varianterne.

Kun ét af tilfældene var den originale coronavirus.

I sidste uge udtalte en tysk delstatsminister, at vaccinen tidligst får en godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i august.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har CureVac en ordre på op til 405 millioner doser, der efter planen skal fordeles gennem EU. Den aftale blev indgået i november 2020.

Derudover har den tyske regering tilkendegivet, at den er enig med CureVac om betingelserne for yderligere 20 millioner doser.

Begge disse aftaler kan først blive til virkelighed, når EMA har godkendt vaccinen til brug.

Som Reuters påpeger, skaber den lave vaccineeffektivitet dog tvivl om de mange millioner doser til EU.

Annonce:

Herhjemme regnede Sundhedsstyrelsen oprindeligt med, at de første CureVac-doser kunne komme i juni, men siden er tidspunktet blevet rykket, ligesom mængden af forventede doser er blevet nedjusteret.

Så sent som i sidste uge sagde direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, at den nye vaccine fra CureVac næppe kommer til at spille en rolle i det danske vaccinationsprogram.

- Vi må se i øjnene, at vi må udrulle vores vaccineprogram med de to vacciner, vi har, sagde Søren Brostrøm torsdag ifølge DR på et pressemøde med henvisning til vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: