Nets advarer: Reager ikke på denne mail

Endnu engang advarer Nets mod falske mails og forsøg på phising

Nets, der har ansvaret for driften af NemID i Danmark, advarer lørdag aften om farlige mails, der angiver dem som afsender.

I mailen står der, at modtagerens NemID er blevet spærret, og at vedkommende derfor skal opdatere sin konto ved at trykke på et bestemt link.

Artiklen fortsætter under billedet...

Se også: Falsk NemID-mail i omløb: Siger din profil er lukket

Men mailen kommer ikke fra Nets og kan derfor være et forsøg på phishing.

- Vi ser fra tid til anden de her forsøg på phising, og her er det altså vigtigt ikke at klikke på links og slet ikke indtaste personfølsomme oplysninger, fortæller pressechef, Søren Winge, til Ekstra Bladet.

Phishing er, når en svindler forsøger at franarre internetbrugere deres fortrolige oplysninger, som eksempelvis brugernavn, adgangskode, kreditkort- eller netbanksoplysninger.

Se også: Bombe under NemID: Sådan snyder kriminelle sig til dit nøglekort

Apple beder ikke om CPR-numre
Ifølge Nets vil man som oftest i de her falske emails, som udgiver sig for at være dem, blive bedt om at klikke på et link.

Når man har klikket sig ind på linket, bliver man bedt om at 'opdatere sine kontooplysninger'.

Men hos Nets meddeler man, at man aldrig beder om at oplyse hverken CPR-nummer, kreditkortnumre eller kontrolcifre via e-mail.

Det er fristende at tjekke sin mail og andre personlige data på biblioteket. Men det har svindlerne også opdaget og forsøger derfor at narre oplysningerne ud af dig. Foto: Jonas Olufson Tech Ramt af nyt trick: Ulla blev svindlet for 323.663 kroner på biblioteket

56 kommentarer
Vis kommentarer