Nets ændrer din kode til NemID

Fra juni kan man skifte sin kode til NemID, så man kun behøver at taste fire cifre

(Foto: Pressefoto Nets)
(Foto: Pressefoto Nets)

Fra seks blandede bogstaver og tal til kun fire tal.

Fra juni ændrer Nets vilkårene for NemID, så når man fremover skal logge ind på eksempelvis netbank eller E-Boks, behøver man kun - på samme måde, som når man bruger sit Dankort - at taste fire tal i stedet for at taste seks tal og bogstaver

Det skriver Nets i en pressemeddelse.

Man skal stadig stadig taste cifrerne ind fra sit nøglekort, og grunden til denne ændring i en praksis, som danskerne ifølge Nets bruger mere end 2 millioner gange om dagen, er, at det skal være lettere at bruge NemID på mobiltelefoner.

- Det er vigtigt for os, at brugervenligheden i NemID følger med, når danskerne mere og mere går over til at bruge smartphonen frem for computeren, siger Niels Gotfredsen, der er ansvarlig for NemID i Nets i pressemeddelelsen.

Tip top sikkerhed
Ændringen fik dog straks flere til at råbe vagt i gevær på Twitter.

Men ifølge Nets er der ingen fare for sikkerheden med den kortere kode.

'Sikkerheden i NemID er på samme høje niveau for brugere, der vælger at skifte til en 4-cifret adgangskode, og der skal fortsat anvendes nøglekort, når brugeren logger på hos offentlige myndigheder og i forbindelse med pengeoverførsler', siger Nets.

Råd: God ide, Nets
Heller ikke Rasmus Theede, der er formand for Rådet for Digital Sikkerhed, mener, at ændringen udgør nogen risiko for dem, der benytter sig af NemID.

Tvært imod mener Rasmus Theede faktisk, at ændringen er en god ide, da det er lettere for folk at vælge en kreativ og svær talkombination, når man ikke eksempelvis skal  bruge 12 indtastninger, for her vælger folk somme tider deres eget navn eller andre koder, der er lette at gætte.

- Det gode ved ændringen er, at folk ikke bruger en kode, der er nem at gætte, siger Rasmus Theede.

- Så længe, at Nets sørger for, at man ikke kan skrive for eksempel 1, 2, 3, 4, og at der er begrænsede forsøg, er det meget, meget usandsynligt, at man både gætter brugernavn og har koden fra nøglekortet, uddyber han

Rasmus Theede råder desuden folk til at skifte deres kode med jævne mellemrum.

91 kommentarer
Vis kommentarer